10 sugestii ce trebuie stiute de incepatorii la poker

  1. Slab inseamna puternic

Acesta este unul dintre cele mai cunoscute povestiri despre poker si se vede foarte des in randul jucatorilor noi. Jucatorii care actioneaza slab au de obicei o mana puternica.

Oftarea, ridicarea din umeri sau fata mohorata indica foarte des o mana foarte puternica. Este un instinct natural cand incerci sa ascunzi o mana mare pentru a incerca sa pari slab.

Un jucator care ridica din umeri si creste are de obicei o mana puternica, asa ca nu cadea in acea capcana!

  1. Postura indreptata

Un jucator care isi indreapta pozitia pentru a juca o mana sau in timp ce se afla intr-o mana are de obicei ceva care il intereseaza cel putin. De cele mai multe ori are chiar o mana foarte puternica si se pregateste sa scoata armele mari.

  1. 3. Tacere brusca sau potop de cuvinte

Un jucator care in mod normal vorbeste mult si dintr-o data tace, de obicei i s-a acordat o mana foarte buna. Acelasi lucru este valabil si pentru jucatorii care de obicei nu vorbesc, dar dintr-o data incep sa gafaie dupa ce au primit o mana.

  1. Sunetul vocii

Jucatorii care poarta hanorace sau ochelari de soare s-ar putea simti protejati de a oferi daruri, dar de fapt nu sunt. De multe ori sunetul vocii lor spune multe despre mana lor.

Jucatorii care tin o mana puternica au mai usor sa vorbeasca si sa raspunda la intrebari. Jucatorii care bluffeaza sunt deseori speriati sa dea o poveste si sa para nesiguri.

  1. Nerabdarea

Un jucator care se trezeste brusc si se impacienteaza in timpul unei maini indica adesea o detinere puternica. Punand intrebari precum „cine este randul” si indemnul dealerului sa continue, indica faptul ca jucatorul se grabeste sa greseasca intr-o oala frumoasa.

  1. Protectie Hole-Card

Aceasta poveste este foarte simpla: Unii jucatori se indragostesc de capcana de a-si proteja cartile cu gauri (punand un cip deasupra lor) daca si numai daca sunt cel putin destul de puternici. Aceasta poveste ar trebui, prin toate mijloacele, sa fie exploatata la maximum.

  1. Stropirea chipsurilor

Un jucator care bate un pariu sau arunca jetoane are adesea o mana slaba si incearca sa acopere acest lucru actionand foarte puternic.

Daca un jucator foloseste putin mai multa forta decat o face de obicei atunci cand isi plaseaza jetoanele, de obicei face un bluff.

  1. Clipire si Privire

Un jucator care, dupa ce si-a vazut cartile cu gauri, se uita imediat la jetoanele sale sau incepe sa se bajbaie cu ele, are de obicei o mana foarte puternica. Imediat dupa ce si-a vazut mana, se gandeste la urmatoarea dimensiune a pariului si, astfel, se uita involuntar la jetoanele sale.

Acelasi lucru este valabil daca un jucator se uita la jetoanele sale imediat dupa ce flopul a fost impartit. Inseamna ca flopul i-a ajutat mana si se pregateste sa declanseze actiunea.

  1. Dimensiunea pariului

Iata o poveste care functioneaza fara a se uita la ceilalti jucatori: Jucatorii slabi au adesea probleme cu dimensionarea pariului, iar pariurile lor arata exact cat de puternica este mana lor.

Cardurile mari inseamna pariuri mari, cartile mici inseamna pariuri mici. Este atat de simplu.

Daca un jucator pariaza in mod repetat o mica parte din pot cu mainile sale slabe, poti fi sigur ca are un monstru cand scoate brusc armele mari.

  1. Inghetare

Un jucator care ingheata dupa plasarea unui pariu blufeaza foarte des.

Nu este usor sa vorbesti cand blufezi. Ti-e frica sa declansezi un apel prin ceva ce spui sau printr-un gest. Asadar, un jucator care blufeaza se abtine adesea sa vorbeasca si sa se miste, uneori chiar sa respire.

Acest lucru functioneaza si invers: un jucator care este foarte vorbaret dupa ce a plasat un pariu il are de obicei. Incearca sa atraga un apel prin orice mijloace posibile si incearca sa te tina interesat de mana ta.

Știri relevante