Apararea blind-ului la poker pe intelesul incepatorilor

Apararea blind-ului la poker pe intelesul incepatorilor

Una dintre cele mai mari probleme cu incepatorii care apara blid-urile prea mult este ca sunt puse in locuri dificile mai tarziu in mana, facandu-i sa piarda mai mult decat apelul pre-flop.

Din acest motiv, va sugeram o gama foarte stransa pentru a juca din jaluzele si o abordare „fit or fold” a jocului post-flop, in special cu mainile mai slabe.

Ca orientare generala, va sugeram sa va aparati blindul mic cu 77+, TJs +, AK, AQ si sa ridicati cu QQ +. Daca sunteti in blind-ul mare, puteti extinde gama de apeluri pentru a include perechi mai mici de buzunar si conectori mai mici.

Cel mai important lucru pe care trebuie sa-l aminteasca incepatorii atunci cand suna cu mainile mai slabe din acea gama este ca va trebui sa flopezi mai mult de o pereche pentru a juca un pot mare. Folosind o abordare „fit or fold” pentru jocul post-flop cu maini marginale, veti evita sa puneti mai multi bani in oala cu mana pierduta.

Blindul mic este o sabie cu doua taisuri – primesti jumatate din pariul obisnuit, dar ti se garanteaza, de asemenea, ca joci restul mainii in afara pozitiei. Profesionistii depasesc contra? Sau este blindul mic la jumatate de pret doar o alta groapa de bani?

Multi jucatori cred ca cotele potului depasesc acel dezavantaj pozitional si aleg sa completeze orice doua carti pe care le distribuie. Intamplator, acestia sunt aceiasi jucatori care sangereaza bani atunci cand mana le cade slab si totusi ii duc la confruntare oricum.

Cotele potului sunt un cadou si un blestem – jucatorii de noroc adora sa faca pariuri atunci cand cotele sunt in favoarea lor, dar apelul cu o gama prea larga de la blind-urile mici poate fi o scurgere substantiala.

In ghivecele neinaltate, cu mai multe suvite, veti fi adesea stabilite cote aparent irezistibile la apelul dvs. In realitate, este doar o situatie de miere.

Chiar daca sansele pot fi bune, cel mai adesea va veti regasi in situatii complicate post-flop cu maini marginale.

De fapt, aproape niciodata nu ar trebui sa finalizati jaluzelul mic atat de larg pe cat ati putea crede initial!

Inainte de a decide daca profitati sau nu de acele cote atragatoare ale potului, intrebati-va ce tipuri de maini functioneaza bine in vasele cu mai multe cai.

Scopul tau este sa faci maini de „oala mare” – drepte si flush. Cotele potului nu iau maini teribile si le transforma in aur. Daca mana ta este o mana de gunoi impotriva unui jucator, va fi in continuare gunoi impotriva mai multor jucatori.

Știri relevante