Aplicarea regulilor de la Poker Omaha cu exemple

Odata ce jucatorul din stanga big blindului actioneaza, actiunea se misca in sensul acelor de ceasornic in jurul mesei. Fiecare jucator are aceleasi optiuni: pli, apel sau marire.

De exemplu, pentru ca primul jucator sa sune trebuie sa se potriveasca cu dimensiunea big blind-ului. Daca el sau ea creste, trebuie sa fie dublul blind-ului mare. Daca exista o marire, urmatorul jucator trebuie sa adauge intreaga suma a big blindului + marirea pentru a apela.

Iata aici cum ar trebuii sa se desfasoare ceea ce scriem noi in mod detaliat in randurile ce urmeaza:

  1. Big Blind este ultima sa actioneze inainte de flop

Cand actiunea revine la micul orb, el sau ea poate plia, suna sau ridica la fel ca toti ceilalti. Daca s-a facut o marire la 50 ¢ si blindul mic a platit deja 5 ¢, el sau ea trebuie sa adauge doar 45 ¢ pentru a apela.

Daca nu a existat nicio marire si pariul actual este in continuare acelasi cu big blind-ul original de 10 ¢, big blind-ul poate verifica si continua in mana. In cazul in care a venit o rasie, el sau ea trebuie sa adauge suma mai putin 1010 ¢ original

Odata ce toata lumea a avut sansa de a actiona si toata lumea care are inca o mana a pariat aceeasi suma de bani, runda de pariere pre-flop s-a incheiat.

Primele trei carti sunt flopul.

  1. Impartiti Flopul

WSOP Flop Sa incepem cu un flop

Odata incheiata runda de pariere preflop, flopul este repartizat. Intr-o carte de comunitate a venit, cum ar fi Omaha, vor exista cinci carti de comunitate in total pentru orice mana care ajunge la o confruntare. Flopul este primul dintre cele cinci carti distribuite.

Dealerul arunca cartea de sus de pe punte cu fata in jos (aceasta se numeste cartea de arsura) si apoi imparte trei carti cu fata in sus in mijlocul mesei.

  1. Incepeti urmatoarea runda de pariuri cu jucatorul din stanga dealerului

Dupa distribuirea flopului, urmatoarea runda de pariere incepe pe primul jucator din stanga dealerului inca cu o mana (jucatorii cu o mana sunt cunoscuti ca „jucatori vii”).

Acest jucator se afla intr-o situatie similara cu preflopul big blind. El sau ea poate verifica sau paria. Jucatorul nu este obligat sa adauge bani pentru a apela si nici nu trebuie sa plieze. Un pariu in aceasta runda este de obicei egal cu aceeasi suma ca big blind-ul.

  1. Continuati cu Urmatorul jucator din stanga

Actiunea se muta la urmatorul jucator live din stanga lui cu aceleasi optiuni disponibile: bifati (daca nu exista niciun pariu inainte), apelati (mariti un pariu anterior), mariti (adaugati un alt pariu deasupra).

  1. Imparte turnul

Odata ce runda de pariere pe flop este finalizata, dealerul se ocupa de randul sau. Cartea din partea de sus a pachetului este aruncata cu fata in jos (o alta carte de arsura), iar o carte este impartita cu fata in sus langa flop.

Urmeaza runda de pariuri dupa fiecare carte noua.

  1. Incepeti urmatoarea runda de pariuri

Dupa ce se face acest lucru, incepe urmatoarea runda de pariere.

Runda de pariere a turei este exact aceeasi cu cea a flopului, cu o singura exceptie. Un singur pariu pe tur utilizeaza acum limita mai mare de pariere. In mod obisnuit, limita mai mare de pariere este dublul dimensiunii big blind-ului.

Uneori, mai ales pentru comoditate, limita mare de pariere este putin mai mare decat dublul big blind. Acest lucru este cel mai frecvent in jocuri, cum ar fi un joc Limit de 2 $ – 5 $.

  1. Deal the River

Dupa finalizarea rundei de pariuri la rand, se distribuie ultima carte a comunitatii. Dealerul arunca o carte finala cu fata in jos, urmata de o carte cu fata in sus.

  1. Incepe runda finala de pariuri

Odata ce raul este repartizat, incepe runda finala de pariere a rundei. Runda de pariere a raului este identica din toate punctele de vedere cu cea a turului.

  1. Intrati in Showdown

Cand runda de pariuri river a fost finalizata, toti jucatorii live ramasi intra in showdown. Conceptul de confruntare este simplu: jucatorul cu cea mai buna mana castiga potul.

Știri relevante