Menu

Bani si implicare in jucatorii profesionisti de eSports

Bani si implicare in jucatorii profesionisti de eSports

In 2016, Campionatul Mondial de Halo a avut un fond de premii de 2,5 milioane de dolari pentru a oferi invingatorilor. Din acest motiv, Ryan Towey si echipa Halo, ca a facut parte din ei s-au inchis intr-o casa, astfel incat sa poata juca jocul practic la fiecare ora de veghe. Parte a echipei Evil Geniuses, ei s-au angajat intr-un ritual de antrenament, care a fost descris drept „o grind”, jucand Halo 12 ore pe zi pana cand fiecare miscare a jocului a devenit a doua natura. Acestia au continuat sa faca acest lucru timp de o luna, fara sa isi ia o zi libera in timpul respectiv. Poate ca s-a intors in 2016, dar lucrurile nu s-au mai prapadit de atunci.

Jucatorii de top vor juca jocul in care sunt experti pentru a evita sansa de a-si permite abilitatilor sa alunece. Echipele vor avea adesea intalniri la zece dimineata, vor practica toata ziua si se vor indrepta spre culcare in jurul noptii. Daca fac parte dintr-o echipa care este sustinuta de una dintre marile companii, atunci vor avea si oameni in jurul lor pentru a se asigura ca sunt in forma de varf. Aceasta include gusturile nutritionistilor si bucatari profesionisti pentru a crea mese pentru ei si maseuri pentru a-si ajuta corpul sa se relaxeze.

Team Liquid, care este una dintre cele mai de succes echipe din jur, are un complex de apartamente in California, unde locuiesc jucatorii lor. Jucatorilor li se aloca un buget pentru a-si decora camerele, cu planuri oferite care seamana mai mult cu felul de lucruri pe care le-ar putea astepta avocatii de top. In America, li se ofera planuri dentare, de sanatate si viziune, atat timp cat sunt in echipa. Este cu totul corect sa spunem ca jucatorii de top ai celor mai profitabile jocuri sunt tratati ca active in concordanta cu cele mai bune vedete din sporturile traditionale.

Daca va intrebati de ce echipele iau lucrurile atat de in serios, atunci raspunsul este unul care este putin probabil sa va socheze. Lumea eSports ar putea fi una noua, insa forta motrice din spatele ei este la fel de veche ca timpul: banii. Turneele eSport au fost responsabile de acordarea a peste 500 de milioane de dolari din 1998. Nu este de mirare ca jucatorii talentati au dorinta de a castiga singuri o parte din asta si stiu ca, daca nu practica destul de greu, atunci altcineva o va face. ia banii in schimb.

Știri relevante