Menu

Brexitul si viitorul jocurilor de noroc in tara noastra

Brexitul si viitorul jocurilor de noroc in tara noastra

Brexit se bazeaza si indiferent daca este greu sau moale, nu exista nicio afirmatie ca va schimba peisajul de afaceri britanic mai mult decat orice intr-o generatie. Una dintre cele mai mari industrii din Romania este jocurile de noroc, pe cap companiile noastre de pariuri si jocuri de noroc castiga mai multi bani decat oricare alta tara din lume. Prin urmare, este foarte important sa spunem ca multi oameni sunt ingrijorati de efectele pe care le-ar putea avea asupra noastra ca niste lovitori acasa si in strainatate.

De la intrebarile din jurul granitei irlandeze pana la ce se va intampla pana la tranzactiile dintre diferitele centre de control al traficului aerian, exista un numar foarte mare de probleme care se invart in legatura cu ce se va intampla atunci cand Regatul Unit va parasi Uniunea Europeana. Dezbaterile cu privire la faptul ca este chiar o idee buna in primul rand sunt pentru alte persoane, deoarece pe aceasta pagina suntem interesati de industria jocurilor de noroc si ce se va intampla odata ce Brexit va trece de la a fi o idee abstracta pana la realitate

Realitatea este, spre deosebire de multe industrii ale UE, jocurile de noroc nu sunt reglementate central, in schimb fiecare tara are propriile legi si acorduri de licentiere. Acest lucru inseamna ca, in mare parte, pariorii din Romania nu vor observa o diferenta mare in ziua in care parasim UE, insa daca jucati cu o companie non-britanica, este posibil sa poata scoate din piata.

Cele mai mari efecte ale Brexit sunt pentru rezervarile in sine, care acum trebuie sa ia decizii cu privire la locul in care isi bazeaza operatiunile online. Multi se deplaseaza de la jurisdictii din Romania, cum ar fi Gibraltar, la centrele de jocuri de noroc din UE, cum ar fi Malta, iar acest lucru costa bani care, in cele din urma, vor fi transmise celor care se afla. Aranjamentele fiscale si comerciale ar putea insemna, de asemenea, costuri mai mari pentru site-urile de pariuri care ar putea ajunge in turul de punere.

Aici vom analiza cum este industria in acest moment, ceea ce ne va oferi un indiciu despre cum se pot schimba lucrurile in viitor. Vom discuta, de asemenea, diferenta dintre reglementarile privind jocurile de noroc din Regatul Unit si UE, precum si modul in care functioneaza piata unica. Probabilitatea este ca vor exista atat pozitive, cat si negative pentru industria de jocuri de noroc din Romania cu Brexit, pentru a nu spune nimic din faptul ca acele pozitive si negative vor diferi in functie de acordul incheiat cu Uniunea Europeana. Aici vom incerca sa le exploram pe toate cat mai detaliat.

Știri relevante