Menu

Caii sarind un gard la aintree pot cadea pe grand national

Mai devreme am mentionat faptul ca au fost facute modificari la Cheltenham Racecourse, precum si la unele evenimente care au loc in timpul Festivalului. Ideea din spatele schimbarilor este de a limita numarul de morti de cai, facand curse si in siguranta. Evident, este imposibil sa elimini niciun risc pentru cai, intrucat nu ar fi posibil sa te asiguri ca niciun fotbalist nu se accidenteaza in timpul meciurilor de fotbal.

Modificarile inseamna ca cursele de cai sunt mai sigure si ca sunt mai putini cai care vor muri datorita caderii? Dintre cei trei cai care au murit in timpul Festivalului Cheltenham din 2019, doi s-au intamplat cand au cazut la garduri, iar celalalt cand a rupt un picior intre garduri, astfel incat esecul nu este singurul lucru care poate duce la o vatamare atat de rea incat animalul are nevoie. a fi pus jos.

Autoritatea britanica de cai care sustine ca numarul de morti de cai s-a asezat la 2,6 la 1.000 de curse incepe in 1994, la 2,2 de morti la 1.000 de curse incepe in 2018. Cel mai bun an a fost 2017, cand doar 1,8 cai au murit la 1.000 de curse.

Asta sugereaza cu siguranta ca lucrurile sunt din ce in ce mai sigure, chiar daca numai intr-un ritm lent. De mentionat, de asemenea, ca aceste cifre includ cursele plate. Cand te uiti la cursele de sarituri singure, atunci cifrele sunt oarecum diferite. Intre 1999 si 2004, rata a fost de 4,9 de decese la 1000 de inceperea cursei, in timp ce din 2013 pana in 2018 aceasta cifra s-a situat la 3,9 la 1.000 de curse.

In 2008, ziarul The Guardian a analizat ritmul cu care tendintele tind sa scada. Cifrele au fost preluate din cele doua sezoane anterioare si, evident, sunt depasite acum, dar totusi ofera un bun indiciu al numarului de caderi pe care jockeys-ul tind sa le sufere in timpul carierei.

Articolul priveste carierele primelor 20 de jocuri si procentul de caderi pe care le-au suferit. Un lucru de luat in seama este faptul ca jockey-urile au organizat o alta cantitate de curse, Tony McCoy participand la 567 de curse, comparativ cu cele 169 de calatorii pe care Denis O’Regan le-a avut in aceeasi perioada. Tabelul de mai sus arata numerele.

Știri relevante