Cand sa ataci la masa de poker cu un As pe flop

Cand sa ataci la masa de poker cu un As pe flop

In timp ce jucam intr-un eveniment MiniFTOPS pe Full Tilt Poker, am dat peste un scenariu pe care il vad tot timpul. Deschid si gasesc un apelant. Flopul este as-high si eu nu am ace-ul. Trebuie sa-mi dau seama daca il pot reprezenta sau nu.

In aceste tipuri de maini nu sunt niciodata foarte sigur cand sa renunt si accept ca adversarul meu are asul sau cand sa-mi continui agresivitatea.

Pre-flopul este standard. Odata ce a sunat la flop, l-am pus intr-o serie de perechi de buzunar si conectori. Pe flop decid ca, daca vreau sa pariez, voi trage trei butoaie pentru a-l scoate dintr-o pereche incapatanata de buzunar.

Urmez planul acesta dupa ce el suna la flop si se intoarce foarte repede. Stiu ca ar putea avea si un as si nu cred ca pliaza. Deci, presupun ca ideea aici este cum procedati cu aceste lucruri atunci cand el ar putea avea oricare dintre mainile pe care le descriu?

Primul punct pe care as vrea sa-l aplic este sa inteleg cat de diferit joaca aceasta mana in functie de faptul ca jucati live sau intr-o camera de poker online.

Este mult mai probabil sa faci pe cineva sa treaca acest tip de mana atunci cand joci live decat esti online. Jocul online se schimba tot timpul. Jocul live, nu atat de mult. Unele dintre lucrurile pe care le fac cand joc live sunt nebun.

Nu as scapa niciodata de unele dintre aceste lucruri cand joc poker online. Cand joc online majoritatea jucatorilor buni sunt mult mai buni decat mine.

Dar cand le vei pune pe o masa live, le voi alerga pentru ca voi aduna atat de multe jetoane de la jucatorii mai slabi si imi voi folosi stiva intr-un mod agresiv pentru a ingreuna viata jucatorilor mai puternici.

Aceasta inseamna ca este inca acolo, asa ca nu as incerca sa obtin toate jetoanele pentru ca nu voi putea gasi mana cu nuci. Daca [Ac] a fost si facem o culoare, atunci depinde de puterea mainii adversarului nostru.

Daca cred ca are un set, top pair sau chiar top pair-top kicker, atunci cand soseste diamantul, cu imaginea mea, cred ca pot obtine mult. Chiar daca pariez peste rau, cred ca voi primi jetoane, 80% din timp.

Cu Ace-high, doua diamante, este greu sa tragi trei butoaie. Nu spun ca trebuie sa renunti tot timpul. Dar textura placii este incredibil de importanta. Regina, jack, zece sau noua scanduri inalte – cu doua diamante – sunt de acord ca ai putea trage trei. Dar cu scandurile inalte as cred ca poti trage de doua ori si apoi sa renunti.

Adversarul tau va avea perechea de top prea des atunci cand va suna de doua ori. Chiar daca este un jucator puternic care poate impinge o mana, numai un diamant iti va speria adversarul. Si chiar si atunci este posibil sa nu renunte la perechea de sus. Deci nu este o mana sa trage trei butoaie.

Știri relevante