Care este denumirea corecta a jocului Blackjack sau 21

Mana unui jucator este finalizata atunci cand a ales fie sa stea sau a desenat o carte care ii face totalul (greu) mai mare de 21 – un „bust”. Dupa ce toate mainile jucatorilor sunt terminate, dealerul isi da cartea cu fata in jos si isi scoate mana. Cu toate acestea, dealerul are doar doua optiuni si este obligat sa joace in conformitate cu reguli stricte: trebuie sa loveasca pe toate totalurile mai putin de 17 si trebuie sa stea pe toate totalurile intre 17 si 21. Unele cazinouri necesita ca dealerul sa loveasca un soft 17 (de exemplu, Ace-6) de asemenea.

Dupa ce dealerul s-a ridicat (in total, intre 17 si 21) sau a scos un card fortand totalul sau peste 21 – un bust – plateste castigatorii si colecteaza de la invinsi. Daca un jucator isi ia mana, el isi pierde imediat pariul (chiar daca dealerul se busteaza si atunci cand ii joaca mana mai tarziu). In cazul in care dealer-ul are probleme, toti jucatorii care nu au avut bani au castigat nici macar bani la pariul lor. Un pariu castigator de zece dolari primeste jucatorul sau zece dolari initiali, plus zece dolari de la dealer.

In cazul in care dealerul nu are probleme, toti jucatorii cu totaluri mai mari decat dealerul (fara a se obosi, desigur) castiga chiar bani pe pariurile lor; toti jucatorii cu totaluri mai mici decat dealerul isi pierd pariul; si toti jucatorii cu totaluri egale cu dealerii ajung sa-si pastreze pariul initial – nu castiga si nici nu pierde (asta se numeste „apasare”). Daca dealerul are un BlackJack, jucatorul isi pierde pariul initial (desi ar castiga pariul sau de asigurare daca ar face pariul lateral). Daca jucatorul are un BlackJack, el castiga pariul initial plus jumatate din pariul initial; de exemplu, un pariu de zece dolari ar castiga jucatorului 15 dolari in plus pentru a primi inapoi cei zece dolari initiali. Asta se intelege prin afirmatia „BlackJack Pays 3: 2”, deoarece castigurile sunt de 3/2 la pariul initial.

In cele din urma, dealerul colecteaza cartile si le pune in gramada aruncata. Intregul proces se repeta pana cand puntea trebuie reamestecata (cand este atins marcajul punctului de amestecare). Urmatoarele paragrafe explica ceea ce se ofera jocul adecvat in fiecare circumstanta. Retineti ca este inadmisibil sa va schimbati jocul din cauza unei clauze; ar trebui sa urmati intotdeauna aceste orientari.

Ulterior, voi prezenta un grafic care prezinta toate aceste informatii intr-o maniera mai usor accesibila. Aceste paragrafe va vor fi de nepretuit in a intelege de ce fiecare piesa este cea mai buna strategie – aceasta intelegere va simplifica foarte mult stapanirea strategiei. Fiecare sectiune va fi denumita in functie de totalul mainii tale La sfarsitul sectiunii, orice exceptie va fi listata atunci cand sunteti la curent cu numarul (consultati sectiunea pentru mai multe informatii). Retineti ca majoritatea cazinourilor va vor permite sa va dublati doar la desenarea unei a treia carti (atunci cand aveti doar doua carti pana acum); daca strategia necesita dublarea cand nu puteti (de ex. 2-4-5 totalizeaza unsprezece, pe care doriti sa le dublati, dar de obicei nu se poate pentru ca aveti deja trei carti), ar trebui sa atingeti, daca nu se mentioneaza altfel.

Știri relevante