Menu

Care este diferenta dintre tranzactionare si pariuri

Care este diferenta dintre tranzactionare si pariuri

In Romania, este impotriva legii sa punem un pariu pe un eveniment sportiv, dar este legal sa tranzactionati actiuni si actiuni. Va puteti implica in tranzactionarea pe pietele valutare, puteti vinde short and hedge, dar nu aveti voie sa plasati un pariu pe rezultatul Super Bowl (in majoritatea statelor). De ce se considera ca tranzactiile financiare sunt considerate un tip diferit de jocuri de pariuri pe rezultatul unui eveniment sportiv, atunci cand ambele rezultate sunt cu totul imprevizibile?

Cand s-a intamplat accidentul financiar in 2008, nu au existat prea putine avantaje pentru comerciantii care au distrus in esenta economia mondiala, totusi lumea jocurilor de noroc este vazuta de multi drept un viciu care ar trebui descurajat. Nu se tranzactioneaza doar jocuri de noroc cu un alt nume? Este vazuta de cei mai multi ca fiind mai acceptabila, deoarece este realizata in general de mai multi oameni de elita si este vazuta ca un exercitiu corporativ sau exista o diferenta autentica intre lumea comertului si cea a jocurilor de noroc?

In dictionarul Cambridge English, pariurile sunt definite drept „activitatea de a paria bani, de exemplu intr-un joc sau pe o cursa de cai”. In schimb, tranzactionarea este subliniata ca fiind „cumpararea si vanzarea de actiuni si bani”. Cu siguranta, atunci cand este privit asa, se pare ca tranzactionarea este doar pariata, dar cu un alt nume. La urma urmei, ambele activitati implica risc in schimbul unor recompense decente. De fapt, riscurile sunt mult mai mari in lumea tranzactiilor si este mult mai dificil sa tranzactionati pentru sume mici, in timp ce capacitatea de a paria cat mai putin de zece bani exista in lumea jocurilor de noroc.

Madhuri Mishra, analist in afaceri, nu este de acord cu comparatia dintre tranzactionarea pe bursa si jocurile de noroc. Ea considera ca jocurile de noroc de succes nu reprezinta nimic altceva decat noroc, in timp ce stocurile de tranzactionare sunt despre speculatii. Ea considera ca indreptarea timpului dvs. si actionarea pe cat posibil pentru a va diminua riscurile inseamna ca puteti minimiza sansa de pierdere in acelasi timp cu maximizarea sanselor dvs. de a face profit. In timp ce norocul, potrivit lui Mishra, va poate „favoriza uneori, dar nu va poate favoriza tot timpul”, capacitatea de a cumpara si de a vinde stocuri inseamna ca se incadreaza intr-o alta categorie.

Știri relevante