Menu

Care sunt regulile de aur la blackjack

Care sunt regulile de aur la blackjack

Blackjack-ul poate fi jucat cu unul pana la opt pachete de 52 de carti.

Acii pot fi numarati ca 1 sau 11 puncte, 2 pana la 9 in functie de valoarea pip, iar zeci si carti de fata conteaza ca zece puncte.

Valoarea unei maini este suma valorilor punctuale ale cartilor individuale. Cu exceptia, un „blackjack” este cea mai inalta mana, constand dintr-un as si orice carte de 10 puncte si deranjeaza toate celelalte maini de 21 de puncte.

Dupa ce jucatorii au pariat, dealerul va da doua carti fiecarui jucator si doua carti pentru el insusi. Una dintre cartile dealerului este distribuita cu fata in sus. Cartea cu fata in jos se numeste „carte de gaura”.

In cazul in care dealerul are un afisaj as, el va oferi un pariu lateral numit „asigurare”. Acest pariu partial plateste 2 pana la 1 daca cartonasul gaurilor dealerului este orice carte cu 10 puncte. Pariurile de asigurare sunt optionale si nu pot depasi jumatate din pariul initial.

Daca dealerul are o afisare de zece sau un as (dupa ce a oferit o asigurare cu un afisaj as), atunci va arunca o privire spre cardul cu fata in jos pentru a vedea daca are un blackjack. Daca o face, atunci il va preda imediat.

Daca dealerul are un blackjack, atunci toate pariurile (cu exceptia asigurarii) vor pierde, cu exceptia cazului in care jucatorul are si un blackjack, ceea ce va duce la o apasare. In acest moment, dealerul va rezolva pariurile de asigurare.

Jocul incepe cu jucatorul la stanga dealerului. Urmatoarele sunt alegerile disponibile pentru jucator:

Stand: Jucatorul sta in pat cu cartile sale.

Hit: Jucatorul atrage o alta carte (si mai mult daca doreste). Daca aceasta carte face ca punctele totale ale jucatorului sa depaseasca 21 (cunoscute drept „spargere” sau „spargere”), atunci el pierde.

Dubla: Jucatorul isi dubleaza pariul si primeste una, si doar una, mai multe carti.

Impartire: Daca jucatorul are o pereche sau doua carti de 10 puncte, atunci poate sa isi dubleze pariul si sa-si separe cartile in doua maini individuale. Dealerul va oferi automat fiecarei carti oa doua carte. Apoi, jucatorul poate sa loveasca, sa stea sau sa se dubleze normal. Cu toate acestea, la impartirea asilor, fiecare as primeste o singura carte. Uneori, dublarea dupa divizare nu este permisa. Daca jucatorul primeste un zece si un as dupa despartire, atunci acesta conteaza ca 21 de puncte, nu un blackjack. De obicei, jucatorul poate continua sa se imparta pana la un total de patru maini. Uneori, nu este permisa impartirea de asi.

Predare: Jucatorul pierde jumatate din pariul sau, pastrand cealalta jumatate si nu-si joaca mana. Aceasta optiune este disponibila doar pe cele doua carti initiale si, in functie de regulile cazinoului, uneori nu este permisa deloc.

Dupa ce fiecare jucator a avut randul sau, dealerul va preda cartonasul sau. Daca dealerul are 16 sau mai putin, atunci va trage o alta carte. O situatie speciala este atunci cand dealerul are un as si orice numar de carti in valoare totala de sase puncte (cunoscut sub numele de “soft 17”). La unele tabele, dealerul va lovi si un soft 17.

Daca dealerul depaseste 21 de puncte, atunci orice jucator care nu s-a aruncat deja va castiga.

Daca dealerul nu are probleme, atunci castigul va fi cel mai mare dintre jucator si dealer.

Pariurile castigatoare platesc chiar bani, cu exceptia unui jucator castigator blackjack plateste de obicei 3 – 2. Unele cazinouri au platit shortjacks, ceea ce este o regula in favoarea cazinoului.

Știri relevante