Menu

Care sunt sansele de gol din lovitura libera

Care sunt sansele de gol din lovitura libera

Desigur, cel mai bun lucru este sa nu acorde o lovitura libera in primul rand. Daca o echipa defensiva este mai buna sa evite sa acorde lovituri libere, atunci este mai putin probabil sa fie intr-o pozitie in care vor acorda un gol. Cu toate acestea, in cele din urma, nu exista alta optiune, ci sa acorde o lovitura libera, altfel echipa atacanta este atat de iscusita si desteapta, incat oricum nu ii revine aparatorilor.
Actiunile Free-Kicks conteaza mai mult pentru echipe mai rau?

Ultimul aspect este faptul ca cercetarile efectuate in 2018 sugereaza ca loviturile libere sunt o modalitate mai importanta de a marca un obiectiv pentru echipe mai putin pricepute decat cele mai capabile. Sau, pentru a fi mai exacti, un set de piese specializate este mai important pentru echipele mai mici decat cele mai bune.

Conform cercetarilor, un prelevator specializat va valora in jur de 1,9 puncte, comparativ cu 0,9 puncte pentru un produs mediu. Acest lucru este important, deoarece merita in jur de 8% din totalul punctelor pe care o echipa de sase din partea de jos va castiga in decursul unui sezon, comparativ cu aproximativ 3,5% din punctele pe care le va castiga o echipa de top sase.
Concluzie

Pe scurt, exista in jur de 4% sanse ca echipa dvs. sa marcheze dintr-o lovitura libera, in medie, ceea ce va merita mai mult pentru o echipa de jos decat una superioara. Sansa de a inscrie este crescuta daca trageti direct la poarta, dar doar jucatorii cu lovitura libera deosebit de stralucitori iti vor creste sansa de gol peste media.

Daca partea ta castiga o lovitura libera directa, ei ar fi mai bine plasati pentru a face obiectiv decat sa incerce sa faca ceva inteligent. Partea defensiva are nevoie de peretele lor si de portar pentru a se zgaria pentru a evita acordarea unui gol.

Știri relevante