Cateva cuvinte despre rentabilitatea investitiei la pariuri

Rentabilitatea investitiei este o masura financiara care compara nivelul profitului cu suma de bani investiti initial. Randamentul investitiei este, prin urmare, o masura a performantei investitiei.

In general, despre acest tip de scara financiara se vorbeste destul de rar la pariuri. In cercurile pariorilor profesionisti, totusi, este adevarat opusul. Pentru un parior profesionist, rentabilitatea investitiei este o masura importanta pe care trebuie sa o poata folosi cât mai inteligent posibil. Desi formula va da doar un numar drept, semnificatia ascunsa din spatele acestui numar si ceea ce inseamna pentru dvs. este extrem de importanta.

Inainte de a incepe, va putem linisti. Nu veti avea nevoie de matematica avansata. Nu aveti de ce sa va temeti, ca in lectiile anterioare, aici vom proceda intr-un mod simplu si simplu. Nu veti pierde nicio informatie importanta, deoarece pariorii matematici avansati (chiar si cei profesionisti) nu au nevoie in marea majoritate a cazurilor. Rentabilitatea investitiei (ROI) ii spune pariorului sportiv cât de bine sau cât de prost se descurca.

Rentabilitatea investitiei in pariuri sportive

Aceasta valoare va arata cât câstigati sau pierdeti in medie cu un pariu. Calculul este absolut simplu:

Rentabilitatea investitiei (ROI) = profit sau pierdere x 100 / dimensiunea pariului

Rezultatul apare ca procent. Sa vedem acum un exemplu cu un profit de 50 RON pentru fiecare pariu de 100 RON:

Rentabilitatea investitiei ROI = 50 ron x 100/100 = 50%

Magia calcularii rentabilitatii investitiei nu se refera la fiecare dintre pariurile dvs., ci la succesul pe termen lung. Presupunem automat ca pastrati deja un Jurnal al lui Bettor, in care inregistrati toate datele necesare.

Daca faceti acest lucru, puteti calcula foarte precis rentabilitatea medie a investitiei – o valoare care va arata cât de bine va descurcati la pariurile sportive.

Sa presupunem ca ati facut 10 pariuri, fiecare in valoare de 100 RON. Aceasta reprezinta un total de 1.000 RON. De asemenea, trebuie sa aflati ce profit (sau pierdere) total ati obtinut. In scopul acestui exemplu, vom presupune ca ati obtinut un profit total de 150 RON:

Rentabilitatea investitiei (ROI) = 150 $ x 100 / 1.000 = 15%

Dupa cum puteti vedea, ati câstigat 15 RON la un pariu in acest caz. Daca ati incheiat 150 $ in rosu dupa zece pariuri, ar fi un ROI negativ (-15%).

Știri relevante