Cateva unelte sa-ti calculezi mizele pentru mesele de poker

Cateva unelte sa-ti calculezi mizele pentru mesele de poker

Desi acest lucru este acceptat pe scara larga, exista unele dezbateri cu privire la cat de scurt este critic. Unii jucatori par sa se impinga / sa se plieze numai atunci cand stiva lor ajunge la 15 blinduri mari sau mai putin. Unii spun ca 10 blind-uri mari sau mai putin.

Unii subliniaza ca ar trebui sa calculati M – dimensiunea stivei dvs. impartita la valoarea totala a jaluzelelor si ante – si sa aruncati ori de cate ori M este mai mic de 10. Niciunul dintre aceste raspunsuri nu este exact corect sau gresit. Depinde de tendintele adversarilor tai, de modul in care acestia vad o impingere pre-flop de la tine si de modul in care reactioneaza la o crestere standard de la tine.

10 big blind-uri si un M de 10 au fost intotdeauna valori cheie pentru mine. Sunt absolut momente in care voi impinge 15 sau chiar 20 de big blind-uri si exista alte momente cand voi face o marire standard cu doar 8 big blind-uri. Ambele scenarii sunt rare si nu sunt despre acest articol.

Vreau sa discut despre cele mai scurte stive scurte: de cate ori aveti 5 blind-uri mari sau mai putin (sau un M de 5 sau mai putin). In aceste situatii, ramaneti fara echitate. Trebuie sa te misti repede. Daca jucati cu prudenta in aceasta etapa, veti pierde bani pe termen lung.

Multi dintre noi folosim calculatoare ICM pentru a determina ce maini sunt + EV pentru a impinge in ce locuri (si ce maini nu sunt). Aceste calculatoare ICM sunt cheia pokerului de turneu cu stack scurt. Cu toate acestea, au limitari.

ICM este o masurare a capitalului total al fondului de premii. Folosind-o, puteti compara valoarea stivei dvs. daca va mutati si daca va indoiti.

Prima problema pe care o intampinam este ca capitalul propriu al fondului de premii se bazeaza exclusiv pe numarul de jetoane pe care il aveti in raport cu numarul total de jetoane si jucatori ramasi. Nu se tine cont de abilitatile jucatorilor.

Calculatorul nu stie cat de bun esti; nici noi oamenii nu stim exact cat de bun este cineva. Deci, daca sunteti unul dintre cei mai buni jucatori de la masa, ICM probabil va subestima valoarea stivei dvs.; acest lucru va afecta uneori cel mai bun joc.

O alta limitare majora a ICM si cea mai relevanta pentru acest articol este ca, deoarece aceste calculatoare compara pur si simplu capitalul fondului de premii daca impingeti sau pliati imediat dupa mana, acestea ignora mainile viitoare.

O alta modalitate de a pune acest punct in discutie este ca valoarea reala a stivei dvs. poate depinde de pozitia jaluzelelor, indiferent daca este posibil sa va aflati in situatii foarte proaste in curand si asa mai departe.

Știri relevante