Ce aspecte esentiale nu trebuie scapate jucatorilor de poker

Pokerul are un avantaj implicit pro-inovatie si nici macar ca o prejudecata, deoarece este adesea un avantaj sa joci diferit de turma. De indata ce exista un consens cu privire la aspectul unui jucator solid, acel consens va fi previzibil si, prin urmare, beat. Cand s-a ajuns la un consens ca jocul solid este extrem de agresiv, jucatorii agresivi slabi ar putea sa-l exploateze. In mod similar, cand turma a devenit ulterior excesiv ce ar avea profit. Cineva va gasi o piesa care sa exploateze in mod eficient comportamentul mediu al turmei, care va deveni apoi cunoscuta si la moda si toata lumea incepe sa o conduca. In acel moment, atat rentabilitatea sa va scadea, cat si oamenii vor incepe sa vina cu contraplays care, la randul lor, il exploateaza.

Pokerul este, in cele din urma, o suma zero sau mai mica decat zero cu rak) si joc impartial. Daca toata lumea ar juca optim, atunci nimeni nu ar castiga bani. Singura modalitate de a castiga este daca adversarul tau joaca sub-optim si observa exact modul in care jocul lor este sub-optim si dezvolta strategii de exploatare care este esentiala pentru a-si lua jetoanele. Modul in care jucatorii joaca in medie o schimbare de joc mai putin decat optima in timp, asa ca vor exista intotdeauna noi strategii care sa exploateze in mod eficient starea actuala a lumii pokerului. Aceste strategii vor afecta ele insele modul in care starea se dezvolta in viitor.

Tendinta de a avea un optimism excesiv fata de utilitatea unei inventii sau a inovatiei in intreaga societate, in timp ce deseori nu reuseste sa identifice limitarile si punctele sale slabe.

Acesta ar putea fi singurul concept din articolul lui da Rosa care nu are o corelatie directa cu pokerul.

Magic: The Gathering este un joc in continua evolutie in care sunt introduse in mod constant carti noi. Uneori, seturile noi primesc cantitati nemeritate de lauda pur si simplu pentru ca sunt „noul stralucitor”.

Pokerul este un joc mult mai static, deci nu exista la fel de mult partinire pro-inovatie. Multe strategii au fost aceleasi in ultimii 10 ani.

Poate ca singurul mod in care ai putea sa relationezi acest lucru cu pokerul a fost la mijlocul anilor 2000, cand cresterea pokerului online a dus la jucatorii de poker care au favorizat agresiunea totala pentru a juca precum Dario Minieri sau Tom Dwan.

Acestui stil de poker i s-a acordat o considerare considerabila, pur si simplu pentru ca oamenii il vedeau pe Dwan detinand jucatori vechi de la scoala veche pe High-Stakes Poker cu maini marginale.

Nimeni nu mai vazuse asta inainte si toata lumea voia sa-si „durrrra” adversarii. Meta de poker a incetinit considerabil de atunci, de vreme ce majoritatea oamenilor isi dau seama ca, de fapt, nu sunt Tom Dwan.

Știri relevante