Ce este o extragere loto si cum se castiga mereu

Ce este o extragere loto si cum se castiga mereu

Loteria nationala din Romania este operata de un consortiu de companii numit ONJN care detine o licenta de sapte ani de la guvern. Aceasta licenta este in curs de reinnoire, ceea ce face ca intrebarea sa fie actuala; si probabil ONJN va refuza sa impartaseasca experienta sa cu potentiali concurenti. Un numar mare de puncte de vanzare cu amanuntul francizate vand bilete. Clientul marcheaza sase din 49 de numere pe un formular pe care il inmaneaza cu banii sai operatorului; o trece printr-o masina care o scaneaza si tipareste un bilet care contine alegerea numerelor plus cateva informatii codificate in continuare pentru a-l autentifica.

De doua ori pe saptamana exista o tragere la sorti la televizor, la care o masina selecteaza sapte bile numerotate din 49 intr-un tambur. Clientii care au prezis primii sase impart un jackpot de cateva milioane de lire sterline; cotele ar trebui sa fie (49 aleg 6) sau 13.983.816 la unul impotriva, ceea ce inseamna ca, cu o mare parte a populatiei care joaca, exista cativa castigatori intr-o remiza tipica. (Ocazional, nu exista castigatori, iar jackpotul este „rasturnat” la urmatoarea extragere, oferind o oala de multe milioane de lire sterline, care face ca presa populara sa devina frenezie.) Exista, de asemenea, premii in bani mai mici pentru persoanele care au ghicit doar unele dintre numerele. Jumatate din castiguri merg pe premii; cealalta jumatate este impartita intre ONJN, fiscalul si diverse cauze de bine caritabile,

Raspunsul pe care l-am pregatit a avut un model de amenintare principal, potrivit caruia atacatorii, eventual in jocuri cu persoane din interior, ar incerca sa plaseze pariuri odata ce se cunoaste rezultatul extragerii, fie prin modificarea inregistrarilor de pariere sau falsificarea biletelor. Amenintarile secundare erau ca vor fi plasate pariuri care nu au fost platite si ca atacatorii ar putea opera statii de vanzare false care ar plati creante mici, dar vor disparea daca un client ar castiga un premiu mare.

Politica de securitate care urmeaza in mod logic din aceasta consta in faptul ca pariurile trebuie inregistrate online cu un server securizat inainte de extragere, atat impotriva falsificarii, cat si impotriva extragerii de informatii suficiente pentru a falsifica un bilet castigator; ca ar trebui sa existe limite de credit pentru furnizorii autentici; si ca ar trebui sa existe modalitati de identificare a vanzatorilor falsi. Odata ce politica de securitate a fost dezvoltata in detaliu suficient, proiectarea mecanismelor de aplicare nu ar trebui sa fie prea grea pentru cineva priceput in domeniu – desi exista unele subtilitati, asa cum vom vedea mai jos.

Știri relevante