Menu

Ce inseamna 1d la casa pariurilor

Ce inseamna 1d la casa pariurilor

Echipele de fotbal par sa pastreze un avantaj in fata adversarilor atunci cand joaca acasa la Casa Pariurilor, in ciuda faptului ca nu exista fani pe stadion – i-a derutat pe cei care credeau ca publicul gazda a ajutat performanta jucatorilor.

In ligile europene de fotbal, analiza istorica a jocurilor arata ca echipa gazda castiga aproximativ 50 la suta din meciuri, sansa de egalitate sau de infrangere acasa la Casa Pariurilor fiind ambele de aproximativ 25 la suta. Avantajul gazdei s-a teoretizat ca fiind cauzat de vuietul multimii care incurajeaza jucatorii gazda – si, eventual, intimideaza arbitrul intr-un mod care ii incurajeaza sa ia decizii avantajoase pentru echipa gazda.

Casa Pariurilor →Casa Pariurilor →

 

Inchiderea stadioanelor de sport pentru fani in timpul pandemiei de coronavirus le-a oferit lui Daniel Memmert si colegilor sai de la Universitatea Germana de Sport din Köln sansa de a testa aceste idei. Ei au analizat datele a 40.000 de meciuri de fotbal masculin inainte si dupa interzicerea fanilor de la evenimente sportive, inclusiv peste 1000 de meciuri cu usile inchise in toata Europa.

Cercetatorii au descoperit ca partinirea arbitrului fata de echipa gazda a disparut in jocurile jucate in timpul blocarii, cu mai putine cartonase galbene si rosii acordate echipelor oaspete decat in ​​jocurile jucate in fata suporterilor. Dar proportia echipelor in deplasare care castiga meciuri jucate fara suporteri a crescut cu doar 7 puncte procentuale in intreaga Europa, despre care Memmert spune ca scade sub nivelul semnificatiei statistice.

In timp ce jucatorii de fotbal transpira pe teren, suporterii lor de pe stadion striga si canta, oferind celor care joaca acasa la Casa Pariurilor un avantaj. Cand a lovit Covid-19, unii se asteptau ca avantajul de acasa la Casa Pariurilor sa dispara atunci cand spectatorii au fost nevoiti sa urmareasca meciurile pe ecrane – dar cercetarile sugereaza ca echipele de acasa la Casa Pariurilor pastreaza un avantaj statistic fata de vizitatorii lor.

Cercetatorii au investigat de multa vreme fenomenul avantajului acasa la Casa Pariurilor – implicand sprijinul multimii, partinirea arbitrului, efectele psihologice ale asteptarilor, oboseala de calatorie, familiaritatea, teritorialitatea si comportamentul tactic ca factori, dar nu exista un consens cu privire la care sunt principalii factori.

Interdictiile asupra spectatorilor in timpul Covid le-au oferit oamenilor de stiinta o oportunitate ideala de a masura impactul sprijinului publicului, astfel ca cercetatorii au comparat peste 1.000 de meciuri profesioniste jucate fara spectatori si peste 35.000 de meciuri cu o multime din 10 ligi profesioniste, inclusiv Spania, Anglia si Germania. in sezoanele 2010-11 pana la 2019-20.

In cadrul studiului, cercetatorii au explorat impactul spectatorilor pe patru categorii largi, inclusiv avantajul acasa la Casa Pariurilor (masurat prin numarul de goluri si puncte marcate) si sanctiuni disciplinare (masurate prin faulturi, cartonase galbene si cartonase rosii). Fara miile de suporteri de acasa la Casa Pariurilor, avantajul de acasa la Casa Pariurilor a scazut cu aproximativ o treime, dar scaderea nu a fost semnificativa statistic, au descoperit ei.

Profesorul Matthias Weigelt de la Universitatea Paderborn, un autor al studiului – care este detinator de abonament la Arminia Bielefeld, o echipa din Bundesliga germana – a spus ca a fost surprins de constatari.

„Intotdeauna am fost convins ca eu fiind la jocuri si sustinand echipa, macar am schimbat ceva, uneori. Dar ce poti face? Este stiinta si setul mare de date de peste 40.000 de jocuri, care au fost luate in considerare pentru studiu, nu poate fi ignorat. Sprijinul social nu pare a fi un factor cheie pentru avantajul terenului de acasa la Casa Pariurilor.”

Știri relevante