Menu

Ce ne spune tragedia despre performanta echipei

Ce ne spune tragedia despre performanta echipei

Adevarul este ca nu pare sa existe un raspuns clar la modul in care o tragedie tinde sa afecteze o echipa. In toate cele trei cazuri, rezultatele sunt putin mai rele dupa tragedie, dar este marginal si ai fi greu de spus sa existe ceva definitiv in datele pe care le avem la dispozitie.

Poate ca tendintele pe termen lung sunt ceva ce ar putea merita sa ne intoarcem, dar chiar si asta este departe de a ne putea spune ceva. In 1990, Liverpool a castigat din nou titlul, de exemplu, ceea ce sugereaza faptul ca clubul a revenit la tot posibilul in urma lui Hillsborough. Totusi, apoi a continuat o vraja uscata timp de cateva decenii in ceea ce priveste titlul de top-flight, asa a fost oare pana la efectele tragediei?

In realitate, probabil spune mai multe despre modul in care clubul a fost condus la vremea respectiva, cu numeroase probleme de proprietate care au atras Liverpool dupa ani de zile. Poate ca tragediile reunesc cluburile, fortandu-i sa se confrunte cu groaza situatiei lor si provocand dorinta de a trage in aceeasi directie pentru a onora pe cei care au fost pierduti din cauza celor intamplate. Este dificil de spus cu siguranta, dar sa speram ca exista mult mai putine esantioane pentru a privi inainte.

Povestea penalizarilor din fotbalul modern este una interesanta. Timp de aproape doi ani, Tottenham Hotspur primise mai multe penalizari la finalul Kop din Anfield decat echipa gazda Liverpool, de exemplu. Crystal Palace sub Roy Hodgson, un barbat care nu stie exact ca a jucat fotbal interesant si a atacat, au primit 11 penalizari in sezonul 2018-2019; doar unul mai putin decat Manchester United.

Suporterii sarbatoresc acordarea unei sanctiuni ca si cum ar fi acelasi obiectiv, dar este adevarat? Cat de des sunt marcate penalitatile dupa ce a fost dat de arbitrul meciului? S-ar putea sa credeti ca echilibrul dintre executorul de pedeapsa si portar este egal, dar noile reguli introduse inaintea sezonului 2019-2020 inseamna ca puterea este foarte mult in mainile atacatorului. Portarul trebuie sa aiba acum un picior pe sau deasupra liniei de gol cand mingea este lovita.

Avand in vedere toate acestea, sa aruncam o privire asupra sanselor de a marca un penalty.

Știri relevante