Ce probleme se pot intalnii cand ajungem la omologare loto

In primul rand, computerele nu sunt cu adevarat aleatorii. De fapt, in societatea noastra se bazeaza atat de mult din cauza consecventei lor neobservate. Prin urmare, generarea unui numar aleatoriu este ceva ce trebuie simulat intr-un computer. Si in functie de cat de bine este programat simularea, computerul poate incepe sa produca modele de numere – mai degraba decat numere aleatorii – si sa favorizeze unele numere fata de altele.

Hackingul computerizat este un termen care a intrat in lexicul zilnic datorita prevalentei sale in fiecare aspect al computerelor. Hackerii pot produce cod care este nedetectat timp indelungat si cauzeaza probleme nevazute. De ce cred ca loteriile statului sunt imune de hacking, cand au fost hacked unele dintre cele mai sigure computere din lume? Mai rau, un angajat al statului „preluat” ar putea introduce codul computerului rau intentionat in procesul de desen care ar putea specifica numerele exacte care sunt desenate. Un programator priceput ar putea pastra acest secret mult timp.

Economiile create de desenele computerizate reprezinta un argument specific. De exemplu, Loteria din Missouri (pentru a nu alege pe Loteria din Missouri) sustine ca va economisi 80.000 USD pe an prin efectuarea de desene pe un computer. Dar cand au cantarit vanzari anuale de aproape 1 miliard de dolari, de ce risca instrainarea bazei de jucatori pentru o suma atat de mica?

Mai departe, dupa ce loteriile „economisesc” toti acesti bani (toti cei 80.000 de dolari din acestia), acestia merg si cheltuiesc bani suplimentari pentru a crea grafici de animatie fanteziste, care arata ca o versiune de desene animate a unui desen de loterie cu masina cu bile ping-pong. Deci, ce tragem din asta? Poate ca loteria stie ca jucatorii vor masini de tragere la loterie, iar grafica lor fantezista ar trebui sa potoleasca jucatorii si sa ii faca sa se simta mai bine cu privire la rezultate. Ce alt motiv ar fi sa cheltuiti toti banii pe care tocmai i-au economisit, neavand de fapt un desen real? De fapt, de ce sa nu ai doar un desen real?

Deoarece loteriile de stat inceteaza sa mai utilizeze masini de desen mecanic si, in schimb, prezinta reprezentari ale desenelor animate ale desenelor, publicul pierde capacitatea de a vedea desenul real la televiziunea transmisa in direct. In timp ce loteriile de stat pot vedea o difuzare in direct a unui desen ca fiind deasupra capului inutil, multe persoane considera ca este un mod esential de a-si mentine increderea in desenele corecte.

Nu suntem constienti de niciun studiu obiectiv realizat de state pentru a determina abandonarea mutarii catre desene computerizate. Poate ca statele se tem de consecintele deschiderii practicilor lor la controlul public.

Știri relevante