Menu

Ce schimbari au suferit pariurile de la algortimi

Ce schimbari au suferit pariurile de la algortimi

De-a lungul deceniilor, s-au facut multe cercetari pentru a intelege exact modul in care calculatoarele pot fi imbunatatite si este usor de subestimat nivelul de gandire si expertiza care merge in aceasta dezvoltare. Chiar o luam de la sine.

Desi, pentru cei care cu adevarat acorda atentie si au o minte interesanta, sunt multe de contemplat. Nu exista nici o indoiala ca suntem la un pas de o descoperire tehnologica si este fascinant.

Aparitia „algoritmilor” a fost un pic schimbator de jocuri. Conform dictionarului Cambridge, un „algoritm” este: „un set de instructiuni sau reguli matematice care, mai ales daca sunt date unui computer, vor ajuta la calcularea unui raspuns la o problema.”

In aceasta etapa, computerele pot acum, datorita dezvoltarii unui cod avansat de Machine Learning, dintr-un unghi, sa functioneze intr-o perspectiva logica de vanzare.

Inseamna ca isi pot face in mod independent cercetarea de piata (colectarea de date bazata pe recunoasterea comportamentului si a modelelor istorice), sa inteleaga modul in care informatiile unei persoane (interese si hobby-uri pe paginile de socializare) pot fi utilizate pentru a identifica si apoi a prezenta solutii (produse / servicii) care oamenii pot dori in functie de comportamentul lor.

Chiar si in urma cu doar un deceniu, acesta este un pas important inainte in ceea ce priveste cat de departe a ajuns tehnologia, dar utilizarile acesteia in anumite industrii sunt acolo unde a existat o cerere speciala.

Este probabil ca nu este surprinzator faptul ca sectorul serviciilor financiare este cel mai timpuriu adoptator al oricarui progres tehnologic. Bancile de investitii, fondurile speculative, fondurile mutuale si firmele comerciale (multe dintre acestea sunt sustinute de guverne) trebuie sa se afle chiar la capatul unei astfel de tehnologii pentru a face un profit cat mai mare posibil.

Dispunerea de tehnologie care nu poate doar sa analizeze performantele stocurilor anterioare (companie), dar si sa prezice modul in care piata va trece intr-o anumita perioada de timp este o informatie valoroasa pentru un comerciant financiar (adesea cu milioane care calatoresc pe un singur comert potential).

Si apoi exista software-ul care permite procesarea unui astfel de comert. Cu atat de multe institutii care concureaza la nivel mondial intre ele pentru a fi pe primul loc si pentru a obtine cel mai mare profit, software-ul pe care il au pentru a actiona este esential.

Se reduce literalmente la milisecunde si, ca atare, un fond de acoperire acum este la fel de bun ca dezvoltatorii sai cantitativi sau dezvoltatorii de software de inalta frecventa cu latenta scazuta, care sunt capabili sa codifice software-ul pentru a procesa tranzactiile mai repede decat firmele rivale pentru a maximiza profiturile.

Știri relevante