Menu

Cel mai bun caz Brexit si cel mai rau caz

Cel mai bun caz Brexit si cel mai rau caz

In cel mai bun caz, Brexit nu va avea niciun impact real asupra industriei jocurilor de noroc. Realitatea este ca nu ajuta Uniunea Europeana sa ingreuneze viata companiilor care isi desfasoara activitatea pe tarmuri si spera sa lucreze cu Romania, astfel incat este posibil sa faca cat mai multe exceptii pentru a permite companiilor de jocuri de noroc sa continue sa lucreze cu Consumatori britanici din bazele Europei continentale.

Este extrem de putin probabil ca companiile sa fie afectate prea grav de orice modificari ale situatiei actuale, in termeni simpli ai Regatului Unit, de la a face parte din UE sa nu mai faca parte din aceasta. Pana la urma, evenimentele sportive sunt in continuare aceleasi, jocurile de cazino nu se vor schimba, iar oamenii nu vor inceta brusc sa mai vrea sa faca pariuri. Dupa cum am mentionat anterior, cele mai mari probleme sunt susceptibile de a fi procedurale si asta ar insemna ca lucrul prin ele este doar o problema de negociere.

Cu toate acestea, exista si cel mai rau scenariu pentru industria jocurilor de noroc, care va inregistra profituri ingreunate, angajatii isi pierd locurile de munca si companiile vor cadea. Daca Romania paraseste Uniunea Europeana fara un acord si se incadreaza in regulile OMC, atunci nu se spune ce situatie se poate dezvolta. Daca Romania paraseste Spatiul Economic European ca urmare a Brexit-ului, va deveni mult mai greu pentru intreprinderi sa isi atinga drepturile, ceea ce ar putea avea impact si asupra impozitelor si drepturilor lucratorilor.

Cel mai mare impact este posibil sa apara in Gibraltar, unde industria jocurilor de noroc este responsabila pentru aproximativ un sfert din PIB-ul total al tarii. Avand in vedere numarul companiilor de jocuri de noroc cu sediul acolo, Malta si Insula Man, orice schimbare a statutului Marii Britanii ca parte a UE ii va afecta puternic si va avea impact asupra companiilor cu sediul acolo. S-ar putea ca consumatorului mediu sa nu-i pese de toate atat de mult, dar cand sansele incep sa se schimbe si ofertele generoase devin din ce in ce mai putin frecvente, este probabil ca acestea sa inceapa sa observe.

Este posibil ca industria jocurilor de noroc sa prospere in afara Uniunii Europene, dar, in prezent, acesta nu pare un scenariu cel mai probabil.

Știri relevante