Menu

Cel mai jucat poker din turnee este 2-7 Triple Draw

Cel mai jucat poker din turnee este 2-7 Triple Draw

In aceasta lectie vom examina elementele de baza ale 2-to-7 Triple Draw, care este o forma de lowball si uneori este denumita „Kansas City Lowball”. In acest joc, jucatorii au ocazia sa arunce si sa deseneze pentru a incerca sa-si imbunatateasca mainile – desi obiectivul Triple Draw 2-7 este de a face cea mai buna mana joasa.

In tragerea tripla 2-7, asii sunt intotdeauna mari si rosu, perechi si drepte se numara impotriva mainii unui jucator. Conform acestor reguli, 2-3-4-5-6 nu este o mana castigatoare (pentru ca este o dreapta). Jucatorii trebuie sa-si desparta perechile, drepturile si flush-urile si sa spere sa traga carti joase pentru a-si imbunatati mainile.

Dupa tranzactie exista o runda de pariuri. La sfarsitul primei runde de pariere, primul jucator activ din stanga butonului dealer poate alege sa traga carti pentru a-si imbunatati mana. Jucatorul poate alege, de asemenea, sa „stea pat” si sa pastreze mana asa cum este. La randul sau, fiecare jucator are aceeasi oportunitate de a extrage carti:

Dupa prima runda de extragere, are loc o alta runda de pariuri, incepand cu primul jucator din stanga butonului dealer. Odata ce jucatorii au apelat la toate pariurile, jucatorii pot alege fie sa traga din nou egal, fie sa se opreasca.

Dupa a doua runda de extragere intr-un joc cu limita fixa, pariul minim se dubleaza. Jucatorii ramasi remizeaza pentru a treia oara, urmata de o runda finala de pariere. Jucatorii ramasi merg apoi la o confruntare, castigatorul dand jos potul.

In rezumat, exista trei runde de extragere si patru runde de pariere (una inainte de extragerea initiala). Intr-un joc cu limita fixa, primele doua runde de pariere sunt pariuri mici, iar pariurile se dubleaza pentru a treia si a patra runda de pariere. Jocul poate fi jucat si cu o singura runda de desen, iar acea versiune a jocului se numeste 2-to-7 single draw.

La fel ca in cazul multor jocuri de tip lowball, strategia de desen poate parea contraintuitiva pentru jucatorii obisnuiti cu jocuri in care cartile inalte, drepturile si flushurile castiga maini.

Jucatorii obisnuiti cu Texas Hold’em si cu alte jocuri cu stifturi intampina adesea obstacole atunci cand fac tranzitia pentru a atrage poker, in principal din cauza lipsei de informatii despre cartile adversarului lor. Prin urmare, jucatorii trebuie sa se bazeze pe tiparele de pariere si obiceiurile de desenare ale dusmanilor lor. Cand o mana ajunge la o confruntare, vei vedea mainile pe care le joaca adversarul tau. Acestea sunt informatii esentiale care va vor ajuta sa va formati strategia – cu conditia sa fiti atent si sa studiati tiparele de pariere ale adversarului, obiceiurile de desen si alte indicii subtile.

Odata cu popularitatea tot mai mare a jocurilor de poker precum Texas Hold’em si Omaha, jucatorii pot uita cu usurinta de celelalte varietati ale jocului. Pentru jucatorii care cauta o pauza de la jocul lor obisnuit, 2 la 7 Triple Draw poate dovedi atat o distractie distractiva, cat si o provocare fascinanta.

Știri relevante