Cele mai cunoscute meciuri cu scor periculos in fotbal

Ideea de 2-0 sau mai mult de a fi un avantaj periculos se bazeaza aproape sigur pe celebrele exemple ale faptului ca atunci cand a fost in fata unei astfel de marje s-a dovedit a fi mai putin decat de succes pentru echipa care a preluat conducerea. Desigur, are sens, avand in vedere faptul ca echipele care merg cu 2-0 inainte de a castiga jocul sunt un loc obisnuit, deci mai putin o poveste interesanta.

Exista undeva sa inceapa, dar cu una dintre cele mai faimoase reintoarceri din toate timpurile? Liverpool si-a ridicat norocul de cateva ori pe parcursul finalei, invingandu-l pe Olympiacos cu 3-1 in ultimul joc de grup, cand altceva decat o victorie de doua goluri i-ar fi vazut prabusiti in afara competitiei. Intre timp, AC Milan a fost renumit pentru munca lor defensiva sub Carlo Ancelotti.

Partea italiana a terminat pe locul doi in Serie A din acel sezon, acordand cel de-al doilea cel mai mic gol in spatele campioanelor Juventus. La final Milan a fost declarat castigator atunci cand Juve a obtinut titlul dezbracat de ei in sezonul urmator din cauza scandalului de fixare a meciului. AC a acordat mai mult de doua goluri de doua ori in intreaga campanie a ligii.

Atunci cand partea lui Ancelotti a urcat cu 3-0 in prima repriza, prin urmare, cei mai multi au presupus ca lucrurile au fost facute si facute praf si ca vor ridica Cupa Europei. In schimb, trei goluri in sase minute de la Liverpool in repriza a doua au insemnat ca partida a mers la prelungiri si la penalty-uri, rosii in cele din urma castigand dupa ce Jerzy Dudek a salvat penalty-ul lui Andriy Schevchenko. Probabil cea mai renumita reintoarcere de pana acum.

Premier League Lion Este foarte rar ca expresia „un joc de doua jumatati” sa aiba un exemplu atat de clar ca in acest meci. White Hart Lane s-a zguduit absolut atunci cand Tottenham a intrat cu 3-0 in fata campioanelor fundasului Manchester United in 2001. Au depasit complet Red Devils, punandu-i la sabie in mod impresionant, datorita golurilor lui Dean Richards, Les Ferdinand si Christian Ziege.

Totusi, atunci era un Manchester United diferit de cel care a fost afisat de la pensionarea lui Alex Ferguson. Aratau ca o latura total diferita dupa ce un exemplu celebru al tratamentului cu „uscatorul de par” din Scotia a fost dezgolit in timpul intervalului. Golurile lui Andy Cole, Laurent Blanc, Ruud van Nistelrooy, Juan Sebastian Veron si David Beckham au dus la o victorie de 5-3 pentru echipa in deplasare, desi nu a fost suficient sa opreasca United sa lipseasca din titlu la Arsenal in acel an. O dubla lovitura pentru suporterii Spurs.

Știri relevante