Menu

Cele mai importante legi cu jocuri de noroc

Pariubet_Default_image

Prima schimbare importanta in ceea ce priveste atitudinea tarii fata de jocuri de noroc a venit prin amabilitatea Legii pariurilor si a jocurilor de noroc din 1960. Aceasta a permis deschiderea caselor de pariuri pe strada incepand cu mai 1961, ceea ce a dus la deschiderea mai multor zece mii in sase luni. Chiar si asa, lumea caselor de pariuri era inca ceva umbrit, iar noile magazine au fost dorite intentionat. Abia pana in anii 1990, atitudinea a inceput sa vada o schimbare reala, care a fost aproximativ aceeasi perioada in care regula minima a Trebles a fost ridicata de la pariurile de fotbal.

Turnul de mileniu a cunoscut probabil cea mai mare schimbare a modului in care a fost legislat jocurile de noroc in Romania. Inainte de 2001, toate pariurile aveau o taxa de pariere de noua bani la lira atasata, platite fie pe miza, fie pe castiguri. Cand BetVictor, apoi sub monikerul lui Victor Chandler, s-a mutat la Antigua la jumatatea anilor ’90, pentru a oferi un serviciu gratuit de taxe pentru clientii din est, cancelarul excaquerului, Gordon Brown, s-a temut ca restul industriei va urma. . Rezultatul a fost decizia de abolire a impozitului pentru jucatori si, in schimb, de a percepe companiile in sine 15% din profiturile lor brute.

Toate acestea ne aduc vag la zi, in special cu introducerea Legii jocurilor de noroc din 2005, care a fost conceputa pentru a simplifica diferitele legi privind jocurile de noroc intr-un singur act. De asemenea, a fost creata Comisia pentru jocuri de noroc, care ar fi responsabila pentru reglementarea noii industrii. In masura in care inca existau lacune si modalitati in jurul noilor legi, Legea impunea caselor de pariuri sa detina o licenta de jocuri de noroc, indiferent de locul in care se bazeaza. Principalul lucru pe care l-a facut Legea din 2005 a fost sa adaugam in mod corespunzator o parte din legislatia online a industriei de jocuri de noroc, care anterior a fost similara cu Wild West.

Au fost, dupa cum am mentionat, inca numeroase lacune si maniere in care companiile ar putea evita anumite aspecte ale legislatiei din Romania cu privire la aceasta problema. Aceasta a fost abordata prin introducerea unei modificari a Legii in 2014, respectiv a Legii din 2014 privind jocurile de noroc (licentiere si publicitate). Concentrat mai mult pe aspectul online al industriei, este necesar ca companiile off-shore sa aiba o licenta a Comisiei de Jocuri de Noroc pentru a putea opera in Romania. Acesta a oprit companiile care s-au mutat in Gibraltar si Malta ca sa evite impozitul guvernului de 15%.

Știri relevante