Menu

Cota de piata a jocurilor de noroc

Cota de piata a jocurilor de noroc

Casele de pariuri din strazile au devenit aproape dependente de masini odata etichetate „cocaina de jocuri de noroc”, asa ca miza limitata le-a vazut sub presiune pentru a gasi alte modalitati de a se proteja financiar. Fuziunea cu rezervarile care au avut succes online le-a permis sa faca asta.

William Hill, unul dintre cei mai dependenti de FOBT, de exemplu, s-a uitat recent la achizitionarea domnului Green pentru a-si creste profilul de joc online, in fata unor profituri reduse din jocurile din lumea reala.

Explozia pariurilor online a fost atat o binecuvantare, cat si un blestem pentru industria pariurilor. Pe de o parte, companiile au reusit sa castige din ce in ce mai multi bani prin trecerea pe o piata online cu costuri inerent scazute si venituri mari, dar pe de alta parte a dus si la o crestere a competitiilor, in special din asa-numita „eticheta alba” „companii.

Mai simplu spus, o solutie de eticheta alba este, in esenta, un site de jocuri de noroc „gata pregatit”, care implica uneori doar un cazinou, iar alte persoane care au si o carte sportiva, la care o companie isi poate cumpara sau inchiria si adauga propriul brand. Acesta permite oricui isi permite sa-si lanseze propriul site de jocuri de noroc si sa-si asume clientii dupa cum considera de cuviinta.

Ceea ce a inceput apoi sa se intample este ca aceste companii mai mici ar face uneori suficient de bine pentru a atrage atentia marilor case de pariuri, care ar fi atent la dezvoltarea lor si apoi le-ar cumpara daca ar fi considerat ca ar fi util sa le adaugam la portofoliul lor de clienti.

Cresterea constanta si progresiva a veniturilor din jocuri de noroc a incurajat de asemenea multe grupuri de investitii sa participe la acest act. In 2015, CVC Capital Partners a decis sa cumpere Sky Bet, de exemplu. Nu ca Sky Bet era o intreprindere nemaiauzita, desigur, fiind legata de Sky Sports si facea publicitate constanta pe canal. Cu toate acestea, este un bun exemplu de fuziune online de la o companie de investitii care doreste sa incaseze bani pe piata extrem de profitabila.

Fuziunile si achizitiile online se pot produce si din cauza motivatiei politice. Decizia Regatului Unit de a parasi Uniunea Europeana poate afecta bine industria jocurilor de noroc in nenumarate moduri diferite, nu in ultimul rand din cauza accesului la clientii din UE pe care acestia le pot viza in prezent liber.

Știri relevante