Menu

Cotele zecimale sunt cele mai apreciate de pariori

Daca ati pariat vreodata doar cu rezervarile din Marea Britanie, atunci singurul format de cote cu care v-ar putea familiariza este cota fractionala. Pariurile moderne, in special online, sunt acum o problema globala si, in functie de cine pariati, este acum obisnuit sa vedeti alte formate de cote, inclusiv cote zecimale, cote procentuale, cote proportionale si cote americane (denumite linie monetara).

Companiile de pariuri cu sediul in Europa, in special, vor furniza, in mod implicit, cote in format zecimal, iar acest lucru poate face ca calculul preturilor la cote fixe sa fie putin dificil pentru cei neinitiati. Chiar si la casele de pariuri din Marea Britanie, multe pariuri sunt reprezentate ca zecimale, cum ar fi cele mai multe piete cu handicap. Nu va faceti griji, in acest articol va explicam diferenta dintre sistemele de cote si cum sa calculati, comparati si convertiti castigurile de cote fixe folosind orice format.

Cote decimale formatul de cote preferate in Europa, Australia, Noua Zeelanda si Canada. In mod efectiv, oriunde v-ati deplasat in kilometri pe ora, rezervarile vor utiliza cote zecimale. Din fericire, sansele zecimale nu sunt prea greu de inteles si, odata ce le-ati intalnit de cateva ori, este usor sa convertiti din zecimal in fractiune (sau invers) in cap.

Zecimala reprezinta suma pe care o veti castiga, inclusiv obtinerea mizei inapoi. Prin urmare, 4/1 in fractiune devin acum 5,0 in zecimale, aici incasati 1 GBP si obtineti profituri de 5 GBP, castigurile dvs. sunt in continuare de 4 GBP, doar ca pretul include recuperarea pachetului.

Luand exemplul de la cote fractionate de mai sus pentru cote zecimale, pariati, dar dati miza dvs. departe. Pentru 5.0, zici ca iti voi da 1 GBP acum, dar daca castig imi dai 5 GBP inapoi.

Echivalentul de evens (1/1) in cifre zecimale este 2.0, aceasta este o miza unitara si o unitate castiguri (1 + 1 = 2). O linie care este cotata in format zecimal va fi intotdeauna o zecimala de 1, deci, de exemplu, 1/4 (miza de 4 GBP pentru fiecare 1 GBP castigata) in zecimal ar fi de 1,25.

Daca doriti o modalitate rapida de a va castiga castigurile in format zecimal, pur si simplu multiplicati ceea ce doriti sa mizati cu zecimal. De exemplu, daca mizati 5 GBP la 3,0 (2/1), atunci inmultiti 5 x 3,0, obtinand rentabilitati de 15 GBP. Daca aceasta ar fi o cota, spuneti 1,40 (2/5) multiplu de 5 x 1,4, ceea ce da 7 lire sterline etc.

In cazul unui pariu in fiecare sens cu cote zecimale, folosind precedentul unui cal 12/1, acesta ar fi 13.0 in zecimale. Daca sprijiniti aceasta directie si plaseaza la un sfert sansele spre deosebire de fractionare, nu poti doar imparti cotele castigatoare cu 4. Mai intai scade miza (13-1) apoi divizeaza cu 4 (12/4 = 3) si adaugati miza inapoi (3 + 1 = 4). Prin urmare, cota zecimala a locului ar fi de 4,0 (3/1).

Cotele zecimale tind sa fie favorizate de schimburile de pariuri precum Betfair si de pariuri index, financiare si spread.

Știri relevante