Menu

Cum a evoluat fotbalul raportat la jocurile de noroc

Cum a evoluat fotbalul raportat la jocurile de noroc

In cele din urma, cei care se afla in pozitii de putere nu mai pot lupta cu lupta buna, asa ca legea trebuia sa se schimbe. Legea pariurilor si jocurilor din 1960 a fost primul moment in care au fost legalizate forme suplimentare de jocuri de noroc in toata Marea Britanie. Acesta a fost rezultatul Comisiei Regale pentru pariuri, loterii si jocuri de noroc, care a functionat din 1949 pana in 1951. Acesta a permis deschiderea magazinelor de pariuri pe strada publica din prima mai 1960 si in cateva luni, zeci de mii de astfel de magazine au aparut in jurul tara. Nu erau locuri deosebit de distractive sau placute la care sa participe, cu locurile pline de fum si mirosul de bautura alcoolica ca barbati, erau practic toti barbatii, se inveseleau pe caii lor sau plasau alte pariuri la diverse sporturi.

Cu cinci ani inainte de introducerea Actului, Mark si Cyril Stein au cumparat Ladbrokes. Asta chiar si in sine a fost inofensiv, dar dupa legalizarea magazinelor de pariuri off-course, Steins a folosit profiturile pe care le-au construit de la achizitionarea companiei pentru a deschide o serie de magazine high street. Cu atat mai important, Steins au fost primele case de pariuri care au introdus pariuri fixe la meciurile de fotbal, schimband modul in care oamenii au facut pariuri pentru totdeauna.

Pariurile in bazine au fost amuzante, dar faptul ca majoritatea puntorilor si-au dorit sa parieze diferite pariuri pe diverse aspecte ale jocului. Problema de atunci era ca legea tot interzicea pariorilor sa puna pariuri unice pe meciurile de fotbal care nu erau afisate in direct la televizor. Daca vrei sa ai un flutter pe echipe care nu erau in cutie, atunci pariul tau trebuia sa fie plasat alaturi de alte doua selectii intr-un lucru cunoscut sub numele de „Regula Minima Treble”. Credeti sau nu, abia in anii 90 au inceput sa se dezlantuiasca aceste reguli, in special un lucru care a ajutat la explozia fotbalului ca sport de mai multe milioane de lire sterline si a pariat pe aceasta ca activitate.

Sky Sports timpuriu in care nimic nu a schimbat modul in care vedem si pariem pe fotbal la fel de mult cu introducerea Sky Sports pe acoperirea televizata. Acesta a fost lansat in 1992, alaturi de inceputul Premier League. Meciurile de fotbal au trecut de la o prezentare a saptamanii cel mult la mai multe meciuri difuzate pe parcursul unui weekend. Pentru inceput, casele de pariuri nu au inteles destul de bine posibilitatile implicate de aceasta explozie in fotbalul televizat, dar nu le-a luat mult timp pana la bumbac, pana la importanta acesteia in dezvoltarea industriei lor.

Știri relevante