Cum au reusit pariurile sa influenteze fotbalul

Poate cea mai mare schimbare s-a produs atunci cand Denise Coates a lansat Bet365 si impreuna cu Betfair au fost pionieri in formatul de pariuri In-Play. Brusc, jucatorii nu au putut doar sa observe o crestere a meciurilor, dar au putut paria si pe ei in nenumarate moduri. Pariurile simple ante-post nu mai puteau face toti oamenii, in schimb aveau capacitatea de a avea un punct in momentul in care va fi marcat urmatorul gol sau cate colturi vor fi in joc. Acest lucru a oferit pariorilor un numar semnificativ mai mare de optiuni, dar pana la proliferarea internetului, lucrurile au mers cu un pas mai departe.

Sponsorii betfair ai Fulham FC in 2002 Nu a fost doar fotbalul care a influentat pariurile. In curand, pariurile au inceput sa influenteze fotbalul, mai ales atunci cand casele de pariuri si-au dat seama de marea audienta a Premier League si de cum au putut profita de asta pentru a-si face publicitate in intreaga lume. Desi companiile de pariuri s-ar putea sa fie peste tot in jocul modern, de fapt a durat pana in sezonul 2002-2003 inainte ca un agent de pariuri sa se apropie de sponsorizarea unei echipe de top. Partea era Fulham, iar compania a fost recent lansata Betfair. Este interesant faptul ca prima firma de pariuri care s-a implicat in sponsorizarea camasilor a fost cea care a abordat industria dintr-un unghi cu totul nou, Betfair oferind doar pariuri de schimb la acea vreme si nu a lansat o carte sportiva pana in 2011.

Pana la inceputul sezonului 2017-2018, 50% din echipele din top-flight au fost sponsorizate de companii de pariuri. De ce fotbalul si pariurile fac astfel de paturi bune? Raspunsul simplu este un apel global. Rezervatorii pot lua pariuri de la jucatorii din intreaga lume, atat timp cat legile unei anumite tari nu le interzic acest lucru, in timp ce peste o suta de tari de pe glob vor transmite in direct meciuri de fotbal din Premier League. In mod evident, nu este prea complicat motivul pentru care rezervarile ar dori sa-si imbrace numele in fata celor mai mari cluburi de top, in timp ce acele cluburi in sine sunt incantate sa aiba oferte cu cele mai populare case de pariuri, deoarece vor primi o suma imensa de bani in intoarcere.

Știri relevante