Menu

Cum învingi varianta în poker online şi la masă

Cum invingi varianta in poker online si la masa
Varianta nu este un cuvânt murdar în poker în sine, dar pentru majoritatea dintre noi este un termen foarte teoretic şi doar câţiva dintre noi înţeleg ce înseamnă de fapt.

Varianta are mult de-a face cu matematica, care – din nou – nu este un cuvânt murdar, ci o ştiinţă care ne asigura ca maşinile noastre conduc, avioanele noastre zboară şi telefoanele noastre inteligente sunt inteligente (cel puţin într-o anumită măsură).

Pentru a înţelege ce înseamnă varianta nu trebuie să studiezi teoria probabilităţii

Sau să ştii ca abrevierea CLT înseamnă „teorema limitei centrale”. De fapt, este mult mai simplu de atât. În principiu, varianta pokerului este un termen (sau mai precis un număr) care descrie cât de departe s-au răspândit rezultatele în jurul valorii medii.

Mai simplu spus – multă varianta înseamnă multe schimbări; o varianta mai mică înseamnă mai puţine oscilaţii. Dar să vedem un exemplu pentru a înţelege mai bine conceptul de varianta în poker şi să punem câteva numere pe el.

Să aruncăm o privire la un jucător decent de poker live cu mize mici. Îl vom numi John.

John joaca Hold’em No-Limit $ 1 / $ 2 în cazinoul sau local. Juca 20 de zile pe lună şi are în medie şase ore de joc pe zi.

De obicei, joaca între 30 şi 35 de mâini pe oră. Astfel, în total, joaca aproximativ 4.000 de mâini pe luna.

Acum, deoarece John este un jucător decent, de obicei castiga la jocul sau. Pe luna, în medie, castiga 2.000 de dolari după greblă şi sfaturi. Deci, rata sa de câştig este de 50 USD la 100 de mâini.

Desigur, John nu castiga uniform în fiecare zi. Are zile bune în care castiga o tonă şi zile rele în care pierde destul de mult. „Zile bune şi zile rele” – aceasta este varianta sa.

Acum, să încercăm să punem un număr asupra variantei lui John

Prin urmare, îi cerem o lună pentru a-şi nota cu exactitate rezultatele la fiecare 100 de mâini. Acestea sunt câştigurile lui John pentru fiecare întindere de 100 de mâini. Dacă adaugati aceste 40 de numere, este exact 2.000 de dolari. Dar pentru întinderi individuale, rezultatele sale variază de la pierderile de 340 dolari la 640 de victorii.

În medie, ne asteptam ca John să câştige 50 de dolari la 100 de mâini, dar să aruncăm o privire mai atentă asupra variantei sale.

Prin urmare, calculam diferenta medie fata de câştigurile sale aşteptate (50 USD la 100 de mâini) pentru toate cele patruzeci de 100 de mana-intinderi (un program ca Excel este destul de util aici, deoarece a încorporat formule pentru a face aceste calcule).

Am făcut acest calcul şi se pare ca diferenta medie este de 238 USD. Acest număr se numeşte deviaţie standard.

Acest lucru înseamnă ca lui John îi va scapa câştigurile aşteptate de 50 USD pe 100 de mâini cu 238 USD în medie – fie câştigând cu mult mai mult de 50 USD, fie pierzând peste o singură întindere de 100 de mâini.

Unibet Poker nu oferă o mulțime de jocuri diferite pentru jucătorii lor, având doar cele două jocuri principale disponibile. Cu toate acestea, jocurile sunt disponibile în toate dimensiunile mizei și cu un grup de jucători de dimensiuni decente, ceea ce îl face un loc grozav de jucat pentru aproape toți jucătorii. Veți găsi doar Texas Hold’em și Omaha în ofertele Unibet Poker.

Deoarece Unibet Poker este un site de poker de sine stătător, ofertele turneelor sunt destul de bune, dar nu la fel de valoroase pe cât ați găsi pe alte site-uri sau rețele. Totuși, Unibet Poker a reușit să creeze un program de turnee foarte atractiv, care include freeroll, tone de turnee ieftine, precum și câteva turnee cu buy-in ridicat.

Programul turneelor a fost conceput pentru a avea turnee garantate și regulate care se desfășoară non-stop, deoarece Unibet Poker servește jucători din întreaga lume, în diferite fusuri orare. Suprapunerea se întâmplă destul de des în Unibet, ceea ce înseamnă că adaugă valoare turneelor în fiecare zi.

Mai mult, aveți șansa de a vă califica la turneele de poker live Unibet Open din Europa prin intermediul clientului de poker online. În fiecare zi veți găsi turnee satelit și calificări pentru Unibet Open în client, ceea ce înseamnă că puteți câștiga un buy-in la un turneu live pentru doar 2 €.

Unibet își modifică destul de des programul turneelor, pentru a adăuga mai multă valoare jucătorilor și pentru a oferi turnee mai multe și mai bune în perioadele în care joacă cei mai mulți jucători.

Știri relevante