Cum jucam Omaha Hi Lo dupa regulile generale ale pokerului

Cum jucam Omaha Hi Lo dupa regulile generale ale pokerului

Omaha Hi-Lo, cunoscut și sub numele de Omaha High-Low, O8 și Omaha 8-or-Better, este una dintre cele mai populare și mai distractive forme de poker din lume. Dacă ați mai jucat Omaha High sau Pot-Limit Omaha, Omaha Hi-Lo este jucat conform unor reguli aproape identice. Singura dată când High și Hi-Lo diferă în funcție de reguli este la sectiunea de mai jos.

Mai jos veți găsi detaliile cheie cu privire la diferențele dintre Omaha High și Omaha Hi-Lo; dacă nu sunteți încă familiarizați cu regulile și jocul pokerului standard Omaha High, consultați mai întâi acest articol:

Presupunând că înțelegeți cum să jucați Omaha High, să ne uităm la ceea ce distinge cele două jocuri. Joacă Omaha Hi-Lo acum! Omaha Hi-Lo este un joc cu “potul divizat”, ceea ce înseamnă că, la confruntare, potul este împărțit în jumătate, o jumătate fiind acordată celei mai bune mâini câștigătoare, iar cealaltă jumătate celei mai bune “mâini joase” de calificare.

High

Mâna mare câștigătoare în Omaha Hi-Lo este identică cu cea a lui Omaha High. Nu există cerințe de calificare pentru înalt, ceea ce înseamnă că va exista întotdeauna o mână înaltă câștigătoare.

Low

Mâinile joase trebuie să se califice pentru a fi eligibile pentru a câștiga jumătatea joasă a potului.

O mână mică este compusă din oricare două cărți din mâna unui jucător și din orice trei cărți de pe tablă (cărți comunitare).

Cărțile pe care un jucător le folosește pentru cea mai bună mână High nu au niciun efect asupra low. Jucătorul poate folosi aceleași cărți, altele diferite sau o combinație din mâna sa.

O mână joasă care se califică este definită ca cinci cărți nepereche, toate cu ranguri la sau sub 8.

Ace sunt considerate scăzute pentru mâna joasă.

Fluxurile și drepte sunt ignorate pentru minim, ceea ce înseamnă că cel mai bun minim posibil este A-2-3-4-5, indiferent de costume.

Mâinile joase sunt numărate de sus în jos, ceea ce înseamnă că mâna este la fel de bună ca cea mai înaltă carte. De exemplu:

  • 2 ♠ 3 ♣ 5 ♥ 6 ♥ 7 ♥ este mai mic decât A ♠ 2 ♣ 3 ♥ 4 ♣ 8 ♠

Orice mână cu o pereche sau cu o carte mai mare de 8 nu se califică, chiar dacă rangul perechii este sub 8.

Costumele nu se iau în considerare pentru un minim; orice jucător care are același minim trebuie să împartă în mod egal jumătatea inferioară a potului. (Câștigând jumătate din potul Low și nimic din potul High nu este cunoscut ca fiind împărțit.)

Reguli Omaha Hi-Lo Poker Hand:

  • Tablă: 4 ♥ 5 ♣ 7 ♥ Q ♠ A ♦
  • Mâna 1: A ♥ 2 ♠ K ♥ K ♠
  • Mâna 2: A ♠ 3 ♠ Q ♥ Q ♦

Câștigător înalt: mâna 2 câștigă cu regine de trei tipuri: Q ♥ Q ♦ Q ♠ A ♦ 7 ♥

Câștigător scăzut: mâna 1 câștigă cu 7-5-4-2 Scăzut: 7 ♥ 5 ♣ 4 ♥ 2 ♠ A ♥

Reguli Omaha Hi-Lo Scoop:

  • Placă: K ♥ 3 ♦ 4 ♦ 8 ♠ 2 ♦
  • Mâna 1: A ♥ 2 ♠ Q ♦ K ♠
  • Mâna 2: 6 ♥ 7 ♥ T ♦ J ♦

Câștigător înalt: mâna 2 câștigă cu o culoare, la maxim: 2 ♦ 3 ♦ 4 ♦ T ♦ J ♦

Câștigător scăzut: mâna 2 victorii cu un scor 7-6 scăzut: 7 ♥ 6 ♥ 4 ♦ 3 ♦ 2 ♦

În acest vas, mâna 2 scoate cu cel mai bun nivel înalt și cel mai bun nivel scăzut. Mulți jucători vor crede că mâna 1 va câștiga scăzut, deoarece A-2 este mult mai mic decât 6-7.

Din păcate, mâna 1 împerechează 2 pe râu, ceea ce înseamnă că trebuie să folosească 8 ca a cincea carte pentru a face o mână de calificare. Chiar dacă majoritatea cărților din mâna 2 sunt mai mari, mâna 2 este capabilă să folosească cele mai mici trei cărți de pe tablă, ceea ce înseamnă un minim de doar șapte înălțimi.

Știri relevante