Cum ne familiarizam cu maninle si regulile la Texas Holdem

Cum ne familiarizam cu maninle si regulile la Texas Holdem

Butonul Dealer

Odata ce ai jucatorii in jurul mesei, primul lucru pe care trebuie sa-l ai este jetoanele. Inainte de a va da seama ce fel de jetoane sa dati fiecarui jucator, trebuie sa intelegeti cum functioneaza jocul un pic mai bine, asa ca vom reveni la acest lucru. Deocamdata, presupuneti ca toti jucatorii au jetoane in fata.

Urmatorul pas este alegerea jucatorului care va incepe cu butonul dealer. Hold’em este jucat cu ceea ce este cunoscut ca dealer rotativ, adica un jucator va actiona ca dealer pentru o mana si apoi va transmite rolul de dealer jucatorului din stanga lor cand mana este finalizata. Pentru a alege dealerul, fie impartiti fiecare carte cate un jucator, fie intindeti cartile cu fata in jos pe masa si solicitati fiecarui jucator sa aleaga una. Jucatorul cu cea mai mare valoare a cartii (ace sunt mari pentru selectarea unui dealer) incepe ca dealer.

Butonul

Daca va aflati intr-o sala de poker live sau la un cazinou cu un dealer profesionist (sau cineva se ofera voluntar pentru a distribui intotdeauna cartile fizic), butonul dealerului se va roti in jurul mesei. Chiar daca el sau ea se ocupa fizic de carti, din toate punctele de vedere persoana care are butonul este privita ca fiind dealerul mainii. Odata ce mana completeaza jucatorul cu butonul dealer, acesta il va transmite jucatorului din stanga lui.

Aspect Texas Holdem

Retineti ca aspectul Texas Holdem include trei cutii flop, o cutie de intoarcere si o cutie de carte river pe masa de pasla. De asemenea, este posibil sa aveti o sectiune de joc marcata pe masa in care sunt facute pariurile, departe de stack-ul dvs.

Texas Hold’em Rules – The Blinds

Aici va trebuii sa vizionati asta inainte de a citi:

Acum ca ai un dealer, trebuie sa stingi jaluzelele. Exista doua jaluzele in Texas Holdem – un jaluzel mic si un jaluzel mare. Acestea sunt pariuri fortate cerute de doi jucatori pentru a se asigura ca exista cateva jetoane in potul pentru care merita jucat. Fara bani in pot, toti jucatorii ar putea fi inclinati sa se retraga mult mai des, incetinind considerabil actiunea.

Jucatorul direct din stanga dealerului scoate blindul mic. Big blind-ul (de obicei dublu fata de blind-ul mic) este apoi platit de jucator in stanga blind-ului mic. Marimea blindurilor va dicta miza jocului pe care urmeaza sa il jucati. De obicei, doriti ca jucatorii sa cumpere nu mai putin de 100 de ori dimensiunea big blindului. Daca doriti sa cumparati pentru 20 USD, ar trebui sa va jucati cu jaluzele de 10 ¢ / 20 ¢. Pentru comoditate, majoritatea oamenilor vor juca 10 ¢ / 25 ¢.

La un cazinou sau o sala de poker live, sumele maxime si minime pe care le poate juca un jucator vor fi in raport cu blindurile. De exemplu, intr-un joc de 1 $ / 2 $, masa minima este de obicei 40 $ (20x big blind) si maximul este 200 $ (100x big blind).

Știri relevante