Menu

Cum pariez pe superbet la jocul de sah

Cum pariez pe superbet la jocul de sah

Ceea ce a devenit, de asemenea, clar este ca regula care interzice jucatorilor sa ofere o remiza are un efect redus. Daca pozitia ajunge la statutul de „mort egal”, jucatorii vor gasi o modalitate de a ocoli aceasta regula: prin repetarea miscarilor. (Ar fi interesant de vazut ce s-ar intampla daca miscarile repetate nu ar fi permise!)

Primii doi care au remizat au fost GM Constantin Lupulescu, unul dintre cei doi jucatori locali, si GM Levon Aronian. Lupulescu a jucat o linie solida cu 4.Qc2 impotriva Nimzo-Indianului. Deoarece nici Aronian nu a fortat mai mult, dupa aproximativ o jumatate de ora jucatorii l-au sunat pe arbitru, au indicat repetarea miscarii si si-au dat mana.

(Da, s-au dat mana. Anul trecut ar fi un semn de neglijenta; in zilele noastre este de preferat sa il vedem ca pe un semn ca pandemia se apropie incet incet de sfarsit, cel putin in anumite parti ale lumii.)

La mai putin de jumatate de ora s-a incheiat al doilea joc. GM Alexander Grischuk a jucat una dintre liniile principale (8.Rb1) impotriva Grunfeld-ului GM Maxime Vachier-Lagrave, o variatie care acum aproape fara exceptie duce la o remiza rapida la acest nivel. L-am vazut si folosit de cateva ori in FTX Crypto Cup saptamana trecuta.

Cand comentatorul GM Cristian Chirila a cerut cateva detalii suplimentare, Grischuk a raspuns cu toata sinceritatea: „Nu este nimic de discutat. Este o remiza fortata, mai mult sau mai putin”.

Deci, a jucat directorul general rus pentru acea remiza inca de la inceput? Cam.

„Am facut o cercetare”, a spus Grischuk. „In ultimele mele 10 meciuri din prima runda, cred ca am jucat patru egaluri si am pierdut sase. Asa ca m-am gandit ca o egalitate este mai buna decat sa pierd.”

Aproximativ in aceeasi perioada, GM Teimour Radjabov si GM Fabiano Caruana au numit-o zi. Jocul lor a fost cel mai putin distractiv, deoarece repetarea miscarii a venit destul de devreme.

Aceasta varianta specifica de deschidere in Ragozin a fost jucata de multe ori, poate cel mai proeminent la turneul Wijk aan Zee din 2015, cand GM Vasyl Ivanchuk a folosit-o ca Alb pentru a remiza rapid cu GM Magnus Carlsen.

La acea vreme, campionul mondial era destul de enervat (spunand: „Asta nu este sah; asta e doar o prostie!”) pentru ca tocmai castigase sase meciuri la rand si aceasta remiza l-a lipsit de a face ceea ce facuse GM Caruana o jumatate de an. cu un an inainte: castigand sapte la rand.

GM Shakhriyar Mamedyarov si GM Wesley So au jucat un joc mai lung, dar si aici echilibrul nu a fost niciodata perturbat intr-un Queen’s Gambit Accepted destul de linistit. Asa ca pierduse un joc in fata lui Carlsen in acelasi joc final saptamana trecuta in FTX Crypto Cup, dar, dupa cum s-a spus, controlul clasic al timpului permite un joc mult mai precis.

Știri relevante