Cum puteti prelua controlul asupra sanselor voastre la poker

Ori de cate ori rasuciti, va riscati viata de turneu (sau o parte din jetoanele dvs. foarte valoroase) cu o sansa de 50% sa lipseasca.

In cazul in care nu sunteti sigur cu privire la cotele si probabilitatile investitiei, acestea nu sunt cote bune. Daca sansele sunt slabe, orice investitor decent va va spune pur si simplu sa nu investiti. Asteptati pana cand apare o oportunitate in care aveti cote mai favorabile.

Acesta este un sfat solid si este exact ceea ce ar trebui sa faceti (in cea mai mare parte) in cash-game Hold’em.

Din pacate, intr-un turneu de poker, presiunea crescanda oarba adauga alti factori in joc. Acesti factori te forteaza sa rasuciti pur si simplu pentru a ramane in viata in turneu.

Esti fortat sa joci situatia, indiferent de mainile reale in joc. Pentru a rezuma: nu doriti sa luati flipuri de monede, dar va veni un punct in care sa luati un flip devine cea mai buna sansa de a ramane in viata sau de a-l face profund.

Faceti adversarii sa faca alegerea

Desi nu puteti alege sa nu luati flipuri de monede, puteti alege cand sa le luati.

In majoritatea situatiilor de moneda, un jucator muta all-in si celalalt apeleaza.

(Nota: exista momente in care ambii jucatori au o pereche de buzunar sau o alta combinatie de maini care ofera un jucator un avantaj asupra celuilalt. Deoarece aceste situatii vor merge in ambele sensuri (intre impingator si apelant) vom exclude acele situatii din aceasta conversatie.)

Dupa inlaturarea acestor situatii, jucatorul care suna solicita o lovitura de 50% la luarea potului. Dar jucatorul care impinge are de fapt o oportunitate mai buna de a castiga bani. Nu este posibil sa ii atribuiti un numar exact, dar conceptul este pur si simplu cunoscut sub numele de fold equity.

Doar fiind jucatorul care a impins, ai sansa ca adversarul tau sa se plieze. Cand se intampla acest lucru, castigi potul 100% din timp. Daca adversarul suna, atunci sunteti o lovitura de 50%.

Dupa cum puteti vedea, apelantul nu are niciodata echitate in timp ce impingatorul are intotdeauna. Cu alte cuvinte, vrei sa fii agresorul, impingatorul. Daca nu faceti niciodata miscari, va fi teribil de dificil sa va fortati adversarul sa greseasca.

Fortati-i pe oponenti sa fie nevoiti sa aleaga sa intoarca cu dvs. sau sa plece. Daca faceti intotdeauna aceasta alegere ca apelant, va reduceti avantajul si contati pe noroc pentru a va salva.

Știri relevante