Cum sa castigi la loto de cele mai multe ori

Oricine a cumparat un bilet de loterie a intrebat probabil: exista strategii de loterie sigure? Stim cu totii ca numerele de loterie castigatoare sunt selectate la intamplare. Majoritatea expertilor in statistici va vor spune ca nu exista nicio modalitate de a prezice ce numere de loterie sunt trase. Profesorul emerit de statistici al UCLA, Donald Ylvisaker, spune chiar ca niciun aparat nu poate prezice castigarea numerelor de loterie – nici macar cel mai puternic supercomputer pe care l-am putea inventa.

Da si nu. Cand ne referim la strategiile de loterie, exista un lucru important pe care trebuie sa-l descoperim in primul rand: Ce intelegem prin „castig”? Lovirea jackpot-ului este complet diferita de a incerca un dolar in plus – in mai multe moduri decat unul. Uita-te doar la -ul american. Daca calculati sansele de a castiga , veti obtine rezultate diferite. Pentru a castiga jackpot-ul, sansele dvs. se situeaza la 1 in 292.201.338. Dar ai o sansa de 1 in 32 de a castiga 4 dolari doar potrivind numarul.

Primele lucruri in primul rand: o „strategie” buna a loteriei este realista, logica, si se aliniaza obiectivelor tale. Si cand vine vorba de „realist”, o strategie de loterie totala sau nimic nu se potriveste cu totul facturii.

Majoritatea strategiilor de loterie vizeaza orice fel de castig, nu doar jackpot-ul. Este vorba doar de stabilirea unui obiectiv pe care strategia dvs. il poate atinge in mod fiabil. La urma urmei, potrivirea constanta a setului complet de numere de tragere la loterie este o sarcina imposibila. Dar daca doriti sa castigati bani deloc, atunci aveti o sansa mai buna de a gasi o formula sau o tehnica care sa functioneze pentru mai multe remize.

Iata un exemplu rapid: Sa spunem ca cumparati 38 de bilete  din SUA. O strategie simpla este sa parcurgi numerele 1-38 pentru numerele  ale biletelor. Deoarece ati acoperit toate rezultatele posibile, sunteti sigur ca unul dintre biletele dvs. va va aduce 4 USD.

Dr. Jon Haigh, de la Universitatea Sussex, a elaborat reguli generale pentru a va asigura ca veti primi premii mai mari. Metoda lui reduce la minimum sansele ca altcineva sa aleaga aceleasi numere. Nu garanteaza castig, dar inseamna ca este mai putin probabil sa impartiti orice premiu pe care il puteti obtine.

Nici o strategie nu poate garanta vreodata ca veti obtine rezultatul dorit de fiecare data. Dar exista modalitati de a va asigura ca biletele dvs. nu sunt intotdeauna costuri scazute.

Știri relevante