Cum sa determinati mana castigatoare cu regulile de la Omaha

Cum sa determinati mana castigatoare cu regulile de la Omaha

Evaluarea unei maini castigatoare in Omaha este usor diferita decat in ​​Texas Hold’em.

Primul lucru pe care trebuie sa-l stiti este totusi acelasi – ordinea de clasare a mainilor de poker. Cateva linii directoare pentru evaluarea mainii de poker Omaha:

Dispuneti-le pentru a vedea cine castiga la confruntare.

Nu exista alte maini utilizate in Omaha decat mainile enumerate in aceasta diagrama. De exemplu, a avea trei perechi este de fapt doar „doua perechi”, cele doua cele mai apreciate doua perechi facandu-ti mana

In Omaha jucatorii trebuie sa foloseasca exact doua carti din mana lor si trei carti din cartile comunitatii pentru a face cea mai buna mana posibila.

Jucatorul poate folosi oricare dintre cele patru carti ale sale si orice trei dintre cele cinci carti ale comunitatii. De exemplu:

  • Daca placa este 2 ♥ J ♣ Q ♣ K ♠ A ♦
  • Jucatorul 1 detine 10 ♠ 9 ♣ 9 ♥ 2 ♦
  • Jucatorul 2 detine 10 ♣ 2 ♣ 3 ♥ 4 ♥.

In acest pot doar jucatorul 1 are o dreapta (9 ♣ 10 ♠ J ♣ Q ♣ K ♠). Jucatorul doi trebuie sa foloseasca doua carti din mana, oferindu-i cel mult o pereche de doua (2 ♣ 2 ♥ A ♦ K ♠ 10 ♣).

Daca toti jucatorii ramasi nu au nimic, nici o pereche sau ceva mai puternic, mana castigatoare este mana cu cea mai mare valoare a cartii unice, adica:

  • A ♣ 3 ♥ 4 ♦ 6 ♠ 7 ♠ este o mana mai buna decat K ♠ Q ♠ J ♣ 9 ♣ 8 ♦
  • A ♣ J ♥ 9 ♠ 8 ♦ 6 ♥ este o mana mai buna decat A ♥ J ♣ 9 ♦ 8 ♣ 2 ♠

Datorita faptului ca trebuie sa folosesti doua carti din mana, daca tabla este dreapta (A ♦ 2 ♣ 3 ♥ 4 ♦ 5 ♣) vei avea nevoie de doua carti proprii pentru a te potrivi in acea dreapta pentru a avea o dreapta ca mana .

De exemplu: 6 ♠ A ♣ K ♥ K ♠ nu are o dreapta – cea mai buna mana pe care o pot face ar fi o pereche de asi. 2 ♥ 3 ♣ Q ♠ Q ♦ are o dreapta, fiind capabil sa inlocuiasca 2 si 3 cu 2 si 3 pe tabla.

Costumele nu sunt folosite niciodata pentru a evalua puterea unei maini.

Poker imens PotScoop produsele!

  1. Impingeti Potul catre Castigator

Dupa ce ati deslusit mana castigatoare, acel jucator castiga intregul pot. Cand un pot este castigat, mana este completa.

  1. Treceti butonul dealerului spre stanga; Incepeti din nou!

Dupa finalizarea mainii, dealerul trece butonul dealerului catre jucatorul din stanga lui.

In acest moment incepeti mana urmatoare cu cei doi jucatori din stanga noului dealer care isi pun blindurile.

Omaha se joaca in structurile de pariuri Limit sau Pot-Limit. Omaha nu trebuie jucat ca un joc fara limita. Jocul este in mod inerent nebun de actiune, astfel incat o structura stricta de pariere ajuta la mentinerea ordinii in joc.

Știri relevante