Cum sa eviti esecurile la orice joc de poker

Probabil ca nu ati auzit niciodata de eroarea jucatorului. Daca nu, cititi mai departe pentru ca, daca nu sunteti familiarizati cu el, probabil ca ati cazut in capcana acestuia si va costa bani.

Eroarea jucatorului este o afectiune care ii cuprinde pe aproape toata lumea in diferite momente din viata lor. Totusi, asa cum se potriveste numelui, este cunoscut frecvent la jucatori si este, desigur, o eroare.

A fost descoperit de psihologi si a fost un subiect de studiu de zeci de ani, iar „ol ‘perfesser” de aici va sustine o prelegere despre aceasta. Scoate-ti caietele.

Jucatorii sunt un lot superstitios – jucatorii de poker mai putin decât junkii de slot, dar avem convingerile noastre nebunesti. Unul dintre ele este ca „trebuie” sa umpleti o culoare, ca este „rândul nostru” sa aspiram râul sau ca este „timpul” ca noi sa câstigam o victorie de 200 de miliarde de miliarde.

Credem acest lucru pentru ca nu am completat nici o culoare in ultimele 20 de extrageri sau nu am lovit o carte de miracol in ultimele 40 de ore de joc sau am avut o sesiune multipla de rack’em up in câteva luni.

Aceasta credinta este eroarea jucatorului. Si motivul pentru care este o eroare este ca, indiferent de ce crezi, nu ti se datoreaza nimic, vreodata!

Nu exista nicio crestere a probabilitatii ca va veti umple culoarea doar pentru ca ati ratat ultimele 20. Dupa ce ati trecut o suta de mâini fara a lovi un exterior, nu are nicio influenta asupra râului urmator pe care il platiti pentru a vedea.

Am ridicat acest subiect cu multi jucatori, unii destul de priceputi. Aproape invariabil imi spun ca sunt datorate, ca trebuie sa umple acea culoare – in cele din urma. Când ii imping, de obicei imi dau o justificare, o ratiune care pare, pentru toata lumea, ca si cum ar avea sens.

„Uite”, spun ei, „nu sunt prost. Stiu ca probabilitatea de a-mi lovi culoarea nu s-a schimbat cu adevarat, dar stiu, de asemenea, ca lucrurile trebuie sa functioneze pe termen lung. alerga ‘pentru ca nu am nimerit una, ca, pentru totdeauna.

“Deci, trebuie sa apara pentru ca lucrurile trebuie sa se uniformizeze. De fapt, asta imi spuneti voi baietii de matematica. Toata aceasta porcarie de noroc se uniformizeaza pe termen lung”.

Nu trebuie sa fiti jocuri de noroc sau la o masa de poker pentru a vedea acest lucru. Iata un studiu facut cu câtiva ani in urma.

Oamenii au fost rugati sa ghiceasca care dintre cele doua lumini de pe ecranul computerului se va aprinde. Li s-a spus ca secventa a fost aleatorie, ca lumina din dreapta era la fel de probabila sa se aprinda ca stânga.

Practic fiecare persoana care joaca acest joc „ghicit” a aratat eroarea jucatorului. Cu cât se aprindea mai des o lumina, cu atât aveau mai multe sanse sa prezica cealalta parte.

Știri relevante