Cum sa ne concentram mai bine pe scopul mainii la poker

Cum sa ne concentram mai bine pe scopul mainii la poker

In timpul studiului sau despre Flux Csikszentmihalyi a constatat ca una dintre etapele cele mai frecvent discutate a fost sentimentul ca nu conteaza altceva decat sarcina la indemana.

In timp ce scriu acest articol, ma gandesc sa-mi returnez valiza in magazin. Roata este sparta. Trebuie sa merg. Ploua. Mintea mea ma indeparteaza de acest articol. Ma indeparteaza de Flow.

Cand fluxul este experimentat, restul zgomotului este sters. Nu va ganditi la valizele cu trei roti. Fara ganduri despre moartea iminenta a unei pisici. Costul facturii saptamanale la cumparaturi iese pe fereastra. Reducerea nu exista in acel moment.

Nu exista spatiu in Flow pentru informatii irelevante. Adica, haide, ce legatura are costul facturii cu gazul cu castigarea acestei maini?

Acesta este ego-ul (toata lumea are unul). O mare parte din zgomotul si distragerea atentiei care ne inconjoara sunt atrasi de ego. Este totul despre mine.

Dar, odata ce te afli intr-o stare de curgere, ego-ul dispare. Nu exista loc pentru ego si Flow. Cele doua nu sunt compatibile.

Cand oamenii nu se mai gandesc la ei insisi, au ocazia sa extinda conceptul despre cine sunt. Odata ce totul cade de-a lungul drumului, este placut sa fim in pielea noastra.

Mintea noastra se simte ca un loc cald si minunat. Exista o multime de ego legat de poker. Nevoia de a-l bate. Nevoia de a castiga aceasta mana.

Nevoia de a sta puternic in fata unui pariu de patru, chiar daca detineti o punga de chei. Lasati-l sa plece. Intra in flux. Cred ca acesta este singurul domeniu al Flow pe care jucatorii de poker il experimenteaza mai mult decat majoritatea.

Cand considerati ca pliati de cele mai multe ori, nu este incredibil cat de repede trece timpul? De cate ori ai jucat poker timp de peste 12 ore si te-ai gandit: unde a trecut timpul? Acesta este Flow.

Esti complet scufundat in experienta. Nimic altceva nu conteaza in acel moment. Transformarea timpului functioneaza si invers. Cand sunteti intr-o stare de flux, puteti lua decizii aparent dificile rapid.

Acest lucru se datoreaza faptului ca timpul pare sa incetineasca. Beep-beep-ul numaratoarea inversa online nu va incurca penele cand va aflati intr-o stare de flux.

Pe de alta parte, daca te tot uiti la ceas, te intrebi de ce treaba asta dureaza atat de mult, atunci trebuie sa te verifici cu tine insuti. Nu experimentati Flow.

Știri relevante