Cum sa primesti inapoi feedback de la masa de poker

Dupa ce ati jucat fiecare mana, veti primi feedback imediat despre cat de bine s-a jucat. Nu veti vedea intotdeauna ce tine cealalta persoana, dar jucatorii minunati isi vor forma rapid ipoteze pe baza experientei lor si vor genera feedback intern pe mana.

Acest proces este important (si adesea realizat subconstient), deoarece permite unei persoane sa mentina o stare de flux prin modificari minore ale performantei pe baza acelui feedback.

Un exemplu extraordinar pentru un jucator de poker nou in joc este acela de a identifica semnul – cel care joaca la masa despre care crede ca este mai slab decat el / ea.

Veti afla aceste informatii numai atunci cand incepeti sa jucati. Creierul tau va procesa actiunea care are loc pe masa si ii va identifica pe jucatorii mai slabi. Apoi va ajustati jocul si va concentrati pe incercarea de a juca mainile cu acesti jucatori. Acesta este feedback imediat in actiune.

Este important ca dificultatea sarcinii cu care se confrunta sa fie comparabila cu abilitatile persoanei implicate.

Fiului meu ii place sa joace cu mine jocul video Call of Duty. Procesul merge cam asa. Imi da un controler si apoi ma ucide la fiecare cateva secunde. In timp ce se pare ca se bucura de el, eu nu sunt.

Sunt in afara profunzimii mele. Nu stiu ce fac. Nu ma bucur. In curand, atitudinea fiului meu se schimba. Jocul este prea usor pentru el. Isi pierde concentrarea. Incepe sa se incurce.

Vrea sa-mi ridice nivelul de speranta. In cele din urma, opreste jocul si sugereaza altceva. La fel se intampla si la poker. Procesul cand trebuie sa va ridicati in miza devine mai important atunci cand cititi cartea lui Csikszentmihalyi despre Flow.

Va fi dificil pentru un jucator sa obtina o stare de flux daca joaca in jocuri prea sarcini sau prea usoare. Este vorba despre echilibru. Lasa-ti mintea si corpul sa-ti spuna care este nivelul potrivit pentru tine. Acesta este Flow.

De foarte multe ori viata noastra este afectata de un sentiment de frica. Nu vorbesc despre o persoana care sufera de arahnofobie careia tocmai i s-a lasat o Tarantula in pantaloni. Vorbesc despre frici intangibile.

Frici care sunt plasate intr-un viitor care nu exista sau un trecut care a fost odata. Toate aceste temeri sunt create din cauza lipsei percepute de control. Cu totii se pare ca avem aceasta opinie ca trebuie sau trebuie sa controlam totul.

Dar atunci cand operati intr-o stare de flux, nevoia dvs. de control se risipeste. Este irelevant, iar acest lucru va permite sa va simtiti liberi.

Știri relevante