Cum sa-ti reglezi mizele la turneele de poker de tip MTT

La inceputul unui turneu important, cand M-ul tau este 200, ai suficiente jetoane pentru a juca in orice stil alegi. Toate alegerile, liniile si mainile pe care le puteti alege sa jucati intr-un joc cash, pot fi jucate aici.

Acum este momentul sa jucati conectori sau chiar gappere potrivite (daca acesta este genul de joc pe care il jucati). Cu cat astepti mai mult si cu cat devine mai mic M, cu atat devii mai restrictionat in optiunile tale.

Scopul tau este sa ajungi la flop ieftin cu maini care au posibilitatea de a arunca ceva urias si ascuns. Nimeni nu plateste o dreapta atunci cand exista patru carti conectate pe tabla; doriti sa aveti cartile in mijloc pentru a va mentine puterea mainii in afara radarului lor.

De asemenea, doriti sa jucati maini care fie flop urias, fie sunt pliuri usoare. Ultimul lucru pe care ar trebui sa-l faci este sa te stochezi in acest moment cu doua perechi inferioare sau mai rau.

Pe masura ce M-ul tau incepe sa se micsoreze, trebuie sa incepi sa tai mainile cu probabilitate scazuta / recompensa mare, deoarece investitia initiala a acestora devine prea mare, obligandu-te sa angajezi un procent mare din stiva ta intr-o lovitura lunga.

Una dintre marcile comerciale ale pokerului de turneu standard este all-in, deoarece majoritatea turneelor ​​au doar cateva niveluri de joc adanc, inainte ca jucatorii sa fie fortati sa intre in modul push or fold.

Cu cat sunteti mai adanc, cu atat mai putin ar trebui sa va deplasati. Ganditi-va inapoi la toate jocurile de numerar pe care le-ati jucat. Cand tu si oponentii tai mai aveti stive mari, cat de des primiti aceste stive mari?

Este o situatie foarte rara, doi jucatori cu stive de peste 200bb vor primi totul. Se intampla, dar este destul de rar ca este un eveniment destul de memorabil.

Turneul de poker adanc nu este diferit. Cu exceptia cazului in care aveti nuci si un alt jucator care doreste sa se stocheze, aproape niciodata nu are sens sa treceti toate jetoanele peste linie.

In acest scenariu, un jucator fiind foarte agresiv, iar celalalt jucator tocmai suna, potul final este de 8.100 – mai putin de o treime din pila totala a fiecarui jucator. Pentru a obtine intregul pachet in jucatori, ar trebui sa parieze de peste trei ori mai multe jetoane in cele patru runde de pariere.

Cu alte cuvinte, tipul de actiune necesar pentru a obtine peste 540bb in oala este absolut bolnav. Desi se intampla – mai ales atunci cand doi jucatori flopeaza maini extrem de puternice – nu ar trebui sa va ganditi la etapele timpurii ale acestor turnee ca un moment pentru a va deplasa.

Știri relevante