Menu

Cum se aliniaza companiile de jocuri de noroc la Brexit

Evident, companiile de jocuri de noroc au profitat de asta in mai multe moduri, inclusiv bazandu-se in diferite parti ale UE care au propriile lor reguli fiscale pentru profituri si locuri de munca mai ieftine. Unul dintre cele mai evidente exemple este cu cazinourile online care au variatii „live” pe jocurile lor, bazandu-se in anumite parti ale Europei, cum ar fi Bulgaria sau Romania, unde salariul este mai mic si, prin urmare, pot angaja oameni pentru mai putini bani decat ei ar fi capabili sa faca in Romania.

Multe case de pariuri cu sediul in Romania (si jurisdictiile sale, cum ar fi Gibraltar) au reusit sa utilizeze piata unica pentru a-si vinde produsul in tarile UE fara tarife suplimentare, de asemenea, companiile din UE pot opera in Romania (adesea din Gibraltar) fara costuri suplimentare dincolo de impozitele standard care se aplica tuturor operatorilor, oriunde au sediul in UE. Dupa Brexit, este foarte probabil ca piata unica sa nu mai fie disponibila sau restrictionata in Romania, de asemenea, pot fi introduse restrictii suplimentare companiilor din UE care ofera servicii de jocuri de noroc in Romania. Acest lucru inseamna ca multe companii iau decizia de a-si diviza serviciile, deschizand noi birouri in Romania si UE, pentru a evita tarife sau reglementari suplimentare, de fapt impartirea afacerilor lor in entitati separate din Romania si UE.

Alte companii vor decide pur si simplu sa scoata din piete, prin urmare, urmand Brexit, puteti observa unele rezervari online cu sediul in UE nu vor mai accepta jucatori din Romania si invers. In realitate, insa, in afara unui scenariu foarte rau fara acord, putini operatori vor decide de fapt sa scoata din Romania sau UE, chiar daca se aplica tarife suplimentare, pur si simplu pentru ca industria este atat de profitabila. Un scenariu mai real este faptul ca aceste costuri suplimentare vor fi transferate catre punter, ceea ce duce la cote, bonusuri si promotii mai sarace.

Ocuparea fortei de munca este si o alta problema pentru industria jocurilor de noroc, multe companii profita in prezent de libera circulatie pentru a permite angajatilor sa se deplaseze intre birourile din Romania in hub-uri de jocuri precum Gibraltar si hub-urile UE precum Malta. Acest lucru ar putea deveni mai problematic dupa Brexit, ceea ce ar putea creste din nou costurile operatorilor. Un loc in care acest efect ar putea fi cel mai acut este in Gibraltar, unde multe persoane traiesc in Spania si lucreaza in Gibraltar (sau invers) si din nou, acest lucru ar putea deveni o problema post-Brexit.

Știri relevante