Menu

Cum se executa corect loviturile de la colt

Cum se executa corect loviturile de la colt

Indiferent daca coltul este luat scurt si apoi incrucisat, loveste o persoana de la postul apropiat care apoi o muta sau o joaca cuiva pe marginea cutiei pentru ca aceasta sa o loveasca prima data, exista numeroase rutine diferite care echipele folosesc pentru a incerca sa inscrie dintr-un corner. De cele mai multe ori, echipa defensiva va avea toti cei unsprezece jucatori inapoi in careu pentru a apara un corner, ceea ce face atat de dificil sa marcheze de la unul si, de asemenea, duce la echipe care incearca sa gaseasca o rutina care sa functioneze pentru ei.

Efectuarea unui colt Ar fi corect sa presupunem ca o echipa mai talentata este cu atat mai putin probabil ca o echipa sa poata inscrie impotriva lor. Unele cercetari efectuate in 2012, in general, tind sa respinga aceasta teorie.

Cercetarea a analizat obiectivele marcate din colturile din Cupa Mondiala din 2010, precum si golurile marcate din colturile din jocurile US College. Asa cum am facut aici, cercetatorul a dezbatut ceea ce conteaza exact ca fiind un gol marcat dintr-un corner, venind pe partea de a simti ca orice inscris in aceeasi faza de joc ar trebui sa conteze.

Pe aceasta baza si-au dat seama ca in acea perioada au fost luate 627 de cornere, din care au fost marcate 14 goluri. Acesta este un raport de 1 gol pe 45 de colturi, sau aproximativ 10% din toate golurile marcate venind din corner.

In meciurile colegiului american, cercetatorul a intrat in activitatea lor presupunand ca raportul ar fi mai mic, deoarece jucatorii aveau o calitate mai slaba. Cercetarile lor au aratat ca au fost luate 307 de colturi, dintre care 9 au fost marcate. Acesta este un raport de 1 gol pe 42 de colturi, sau aproximativ 9% din toate golurile marcate.

Este corect sa spunem, asadar, ca calitatea echipelor nu reflecta neaparat daca echipa care ataca este mai probabil sa inscrie un gol dintr-un corner. Acestea fiind spuse, ceea ce nu avem informatii este daca o echipa buna care joaca impotriva unei echipe mai mici, cum ar fi in FA Cup, este mai probabil sa inscrie dintr-un corner.

Știri relevante