Menu

Cum se executa corect si perfect loviturile libere

Cum se executa corect si perfect loviturile libere

Deci, de unde tragi linia cand te gandesti daca un gol a fost marcat sau nu dintr-o lovitura libera? Daca o lovitura libera este acordata in mijlocul jumatatii echipei atacante si portarul arunca mingea lung pentru ca atacatorul sa ajunga la final si sa inscrie, este acelasi ca un gol rezultat dintr-o lovitura libera dat la zece metri de zona opusa? Este genul de lucruri care trebuie recunoscute atunci cand vorbim despre obiective din lovituri libere.

Lovitura libera de ronaldoSet-urile sunt de obicei definite drept un colt, o lovitura libera indirecta, o lovitura libera directa sau o penalizare. In scopul acestei piese, vom analiza doar cele doua optiuni din mijloc, cu sansele de a marca dintr-o lovitura de pedeapsa sau de la colt privita in detaliu in alta parte a site-ului. Pentru a vorbi sensibil despre lovituri libere, este important sa recunoastem ca unele echipe sunt mai bine plasate pentru a le inscrie cu un grad de regularitate decat alte parti.

In mod obisnuit vorbind, exista trei motive principale pentru care echipele se potrivesc din lovituri libere:

Au un set de piese specializate
Au jucatori inalti care pot domina in aer
Au timp sa lucreze pe terenul de antrenament

Evident, aceste trei lucruri sunt legate intre ele intr-o oarecare masura. Daca o echipa are un bun preluator, atunci va fi mai probabil sa gaseasca un coechipier cu mingea in careu, mai ales daca sunt mai mari si mai dominante. In egala masura, daca vor putea sa-si petreaca timpul pe terenul de antrenament, lucrand la modul de a obtine cele mai bune rezultate dintr-o lovitura libera din diverse pozitii pe teren, vor creste, de asemenea, sansa de a gasi spatele plasei.

In ceea ce priveste statisticile din jurul loviturilor libere, exista numeroase surse diferite care ofera opinii diferite in aceasta privinta. Lucrarile realizate de American Soccer Analysis in 2018, de exemplu, s-au uitat la 12.728 de lovituri libere care au fost luate in Liga Majora de Fotbal si au constatat ca 272 de goluri au fost marcate din ele. Datele din tabelul de mai sus rezuma ceea ce au gasit.

Pe scurt, cercetarile au descoperit ca echipele care doresc sa-si mareasca sansa de a marca dintr-o lovitura libera ar trebui sa aiba cat mai multe suturi de la cat mai aproape de obiectiv posibil, prin urmare, inainteaza dorinta de a pune cruce in careu.

Știri relevante