Menu

Cum se trucheaza o cursa de cai in ziua de azi

Cum se trucheaza o cursa de cai in ziua de azi

Datorita modului in care au functionat aceste pariuri, ei stiau ca, daca ceilalti doi cai nu alergau, atunci pariurile lor pe ei vor fi mutati pe singurul cal Tony Collins care va alerga in acea zi, care era Gay Future. Evident, nu exista nicio intrebare daca acesti cai vor alerga sau nu – niciodata nu au parasit centrul de antrenament.

Aceasta schema auditiva ar fi functionat aproape sigur si ar fi castigat toti implicati o suma mare de bani, dar pentru o avere extraordinara din partea caselor de pariuri si a autoritatilor de curse. Un jurnalist a apelat la centrul de pregatire al lui Tony Collins si a sfarsit sa vorbeasca cu o mana stabila. Evident ca nu avea incredere sa fie inclus in inselatorie, asa ca mana stabila nu s-a gandit de doua ori inainte de a-l informa pe jurnalist ca cei doi cai nici macar nu au parasit locul in acea zi. Jurnalistul a informat autoritatile si intregul plan s-a destramat. Cu toate acestea, a fost o impresionanta schema care a obtinut admiratie, in cele din urma a fost facut intr-un film cu Pierce Brosnan, numit Murphy’s Stroke.

Curse de cai sunt greu de remediat, avand in vedere numarul de variabile implicate. Acesta este motivul pentru care practic toate exemplele implica utilizarea unui cal care arata la fel. Acesta este si cazul unuia dintre cele mai mari scandale de curse de cai britanici, care a avut loc la Leicester Racecourse pe 29 martie in 1982. O multumire nedistinsa dintr-o curte care nu reusise sa antreneze un castigator in doi ani de curse, Flockton Grey a fost inscris intr-o cursa pentru copii de doi ani la cursul Leicestershire si a dat cote de 10/1. Antrenorul sau, Stephen Wiles, si proprietarul, Ken Richardson, au plasat pariuri de pana la 20.000 de lire sterline cu numeroase case de pariuri diferite din intreaga tara.

In ziua cursei de greutate pentru varsta, au schimbat Flockton Grey pentru un alt cal numit Good Hand. Acesta era un copil de trei ani care ar fi trebuit sa poarte inca patruzeci si sapte de lire sterline mai mult decat caii pe an de juniori. Deoarece oficialii din Leicester credeau ca este Flockton Grey, in varsta de doi ani, el a facut-o si a fugit acasa la douazeci de lungimi in afara celui mai apropiat concurent.

Știri relevante