Menu

Cum vor fi afectate paridesele fiscale de Brexit

Cum vor fi afectate paridesele fiscale de Brexit

Pentru mai multe detalii in acest domeniu, consultati articolul nostru de pariuri din strainatate Companiile de jocuri de noroc vor scoate din Romania?

Orice s-ar intampla ca urmare a momentului in care guvernul britanic trebuie sa decida sa atraga declansarea aderarii tarii la UE, vor exista in continuare companii de pariuri care opereaza in Romania si isi vor oferi serviciile britanice. Ceea ce nu stim acum este cati vor ramane in baza Regatului Unit si cat vor ramane aici cei care sunt in prezent.

Poate ca cel mai bun exemplu al acestei intrebari vine sub forma lui Betano, compania cu sediul in Stoke, cu birouri in Gibraltar, care a fost infiintata in anul 2000. Da, au fost localizate in Romania de cand au inceput sa functioneze. UE inseamna ca se afla la capatul anumitor privilegii carora li s-ar putea acorda o data ce nu vom mai fi pe piata unica.

Pierderea acelor beneficii ar putea vedea compania sa se indeparteze de baza lor Stoke pentru a continua sa functioneze ca carte de sport / cazinou din UE, ceea ce ar duce la un soc pentru economia orasului, avand in vedere cat de inradacinata in zona locala a companiei. este. Cu toate acestea, Betano va deschide doar mai multe birouri in strainatate sau va muta unele birouri, poate la Malta, pentru a-i permite sa functioneze in UE, dar isi va mentine inca prezenta britanica. Chiar si partea Gibraltar a activitatii este relativ sigura, deoarece aceste companii vor oferi in continuare servicii britanice de la aceste dependente din motive fiscale.

In ceea ce priveste daca toate aceste companii vor parasi sau nu Regatul Unit si dependentele de coroana, este cu adevarat imposibil sa raspunda in aceasta etapa. Exista atat de multe niveluri de negocieri, incat este dificil de prezis ce se va intampla. Kevin Smith, consilier juridic SIS, considera ca guvernul nu considera industria pariurilor ca fiind „importanta din punct de vedere strategic” pentru Romania, ceea ce inseamna ca este putin probabil sa se acorde vreo prioritate pentru sigilarea de noi oferte si accesul pe piata UE in timpul oricarui schimb comercial. negocieri. Daca acest lucru se dovedeste a fi cazul, atunci companiile care s-ar putea gandi sa ramana pentru a vedea cum functioneaza Brexit-ul ar putea decide repede ca nu merita sa se deranjeze.

Știri relevante