Danskespil jocuri si pariuri inteligente

Operatorul de jocuri de noroc danez Danske Spil a anuntat un profit net record pentru anul 2019 si, in acelasi timp, autoritatea de reglementare locala a jocurilor de noroc, Spillemyndigheden, continua sa-si limiteze concurentii internationali.

Mai exact, Danske Spil a raportat un venit total de DKK5b (745,6 milioane USD) in 2019. O scadere de 1,6% fata de 2018. Loteria Danske Lotteri Spil a anuntat, in special, ca vanzarile sale au scazut cu 3,8% pana la DKK2.56b. In acelasi timp, unitatea de pariuri sportive si cazinouri online Danske Licens Spil, a raportat o crestere de 1,8% a vanzarilor sale, reprezentand doar aproximativ DKK2b.

Este demn de remarcat faptul ca in prima jumatate a anului 2019, sectorul jocurilor de noroc online a avut un impuls semnificativ din preluarea operatiunilor de cazinou online ale operatorului de sloturi locale Tivoli A / S de Danske Spil. Cu toate acestea, in a doua jumatate a anului 2019, veniturile online au scazut din cauza impunerii de noi limite de depozit.

De mentionat, de asemenea, ca Danske Spil a anuntat un profit net record de DKK1.9b in 2019. Cu toate acestea, aceasta cifra particulara a scazut cu DKK377m in vanzarea de 60 de ani a firmei de catre compania furnizor de jocuri CEGO; care se afla in spatele cazinoului online Spilnu.dk.

Danske Spil se asteapta ca atat veniturile, cat si profiturile sa fie mai mici in 2020, din urmatoarele trei motive: 1) Noile restrictii de plata online 2) Costurile mari de lansare a unei noi unitati de pariuri sportive pe teren 3) Excursie de impozit pe 40% pentru jocuri de noroc operatori.

Cu toate acestea, guvernul danez sustine clar Danske Spil si, de fapt, autoritatea de reglementare a jocurilor de noroc a tarii, Spillemyndigheden; a anuntat recent ca este hotarat sa reduca numarul de site-uri de pariuri internationale care accepta pariori danezi si functioneaza fara a avea un permis local. Mai exact, 502 de site-uri web au fost examinate in total si 25 dintre ele au fost considerate ilegale, iar IP-urile lor vor fi blocate in curand.

Acordul dintre compania de stat din Danemarca pentru jocuri de noroc Danske Spil si gigantul de jocuri de noroc online PartyGaming semnat in ianuarie in acest an (2010), ar fi putut fi temporar deraiat de o hotarare a Comitetului de Reclamatii Danez pentru achizitii publice in urma unei plangeri a companiei din industria rivala Playtech.

Anuntand tranzactia la jumatatea lunii ianuarie, Party Gaming a dezvaluit ca a semnat un contract de cinci ani cu Danske Spil. Acordul a implicat PartyGaming furnizand firmei daneze de jocuri de noroc o platforma de jocuri online pentru jocuri de poker si cazino din Danemarca, desi integral termenii trebuiau inca sa fie finalizati.

Jim Ryan, CEO al PartyGaming, a declarat la acea vreme: “Acesta este un acord de referinta B2B pentru PartyGaming si valideaza strategia noastra de a deveni un furnizor lider de servicii B2B atat pentru corporatii cat si pentru guvernele din intreaga lume. Danske Spil este recunoscut pe scara larga ca unul dintre Cele mai importante companii europene de jocuri de noroc, una dintre cele mai importante pe piata daneza. “

Prima declaratie publica potrivit careia afacerea a avut probleme a aparut in publicatia daneza Business.dk la sfarsitul lunii februarie, cand a fost dezvaluit ca Playtech a depus o plangere cu privire la procedurile de licitatie la Klagenævnet pentru udbud (Reclamatii pentru achizitii publice).

Putine detalii cu privire la reclamatie au fost disponibile, atat PartyGaming cat si Playtech au ramas tacute cu privire la aceasta problema, o politica care s-a extins la InfoPowa in aceasta luna cand a fost solicitat un comentariu. Tacerea a fost, probabil, pentru ca Consiliul de Reclamatii studia problema inainte de a lua o hotarare.

Aceasta hotarare a fost publicata saptamana aceasta, determinand un comunicat de presa de la Danske Spil. Comunicatul raporteaza ca hotararea comisiei de reclamatii pare sa favorizeze reclamantul (Playtech), prin faptul ca indica faptul ca contractul dintre Danske Spil si PartyGaming ar fi trebuit sa fie licitat de catre Danske Spil si va trebui anulat.

Știri relevante