Menu

De ce ajuns sa esueje foarte des pariorii din ziua de azi

De ce ajuns sa esueje foarte des pariorii din ziua de azi

Pentru a spune altfel, este presupunerea incorecta ca daca un rezultat aleator apare mai des decat se astepta intr-o perioada de timp, atunci este mai putin probabil sa se intample in viitor. Pur si simplu nu functioneaza intamplarea.

Intelegerea erorilor jucatorilor si a problemelor pe care le poate provoca este utila daca intentionati sa fiti un jucator de succes. Va va impiedica sa faceti genul de greseli care au dus la ruperea multor jucatori.

Cea mai simpla modalitate de a intelege eroarea jucatorului este de a lua in considerare aruncarea unei monede. Presupunand ca o moneda normala este aruncata, fara nicio modalitate de a manipula rezultatul, rezultatul este complet aleatoriu. Exista doua rezultate posibile – capete sau cozi – si ambele rezultate au sanse egale sa se intample.

Ca atare, daca o moneda a fost aruncata de zece ori la rand, atunci te-ai putea astepta in mod logic sa o vezi aterizand de cinci ori pe cap si de cinci ori pe cozi. Intr-adevar, exista toate sansele ca o astfel de secventa sa se intample. Cu toate acestea, exista, de asemenea, toate sansele ca moneda sa aterizeze pe capete de zece ori la rand sau cozi de zece ori la rand.

De ce ajuns sa esueje foarte des pariorii din ziua de azi

Exista multi oameni care cred ca, daca o moneda ar ateriza pe capete de zece ori la rand, atunci ar fi mai probabil sa aterizeze pe cozi la urmatoarea aruncare. Desi nu este prea greu de vazut de ce oamenii ar crede asta, credinta este gresita; moneda este inca la fel de probabila sa aterizeze pe capete ca si pe cozi la urmatoarea aruncare.

Convingerea gresita ca, deoarece capetele au aparut de zece ori la rand, este oarecum mai putin probabil sa apara la urmatoarea aruncare este in esenta eroarea jucatorului. De fapt, nu exista niciun motiv pentru care urmatoarea aruncare este mai putin probabil sa fie un cap. Pentru a intelege de ce, trebuie sa luati in considerare probabilitatea si conceptul de evenimente independente.

Sistemele de pariere si erori ale jucatorului

Eroarea jucatorului este cel mai mare motiv pentru care oamenii folosesc sisteme de pariuri cu progres negativ. Acestea implica cresterea mizei dupa pierderi.

Cel mai faimos exemplu al unui astfel de sistem este sistemul Martingale. Acest lucru functioneaza prin plasarea chiar si a pariurilor pe bani (pe ceva precum rosu la masa de ruleta) si dublarea mizei de fiecare data cand un pariu pierde. Ideea este ca un pariu va castiga in cele din urma si toate pierderile anterioare vor fi recuperate plus un profit din miza initiala.

Sistemele de pariuri cu progres negativ sunt in cele din urma sortite esecului, deoarece nu exista nicio garantie ca un pariu va castiga inainte ca miza sa devina prea mare. O ruleta ar putea invarti cu usurinta negru de 10 sau mai multe ori la rand si, daca acest lucru s-ar intampla, oricine foloseste sistemul Martingale ar ramane probabil fara bani sau ar atinge limitele pariurilor la masa.

Acesta este motivul pentru care trebuie sa fiti foarte atenti atunci cand utilizati sisteme de pariuri negative. Nu credem ca nu ar trebui sa utilizati categoric astfel de sisteme – deoarece acestea pot fi distractive si va pot ajuta sa castigati putin pe termen scurt – dar trebuie absolut sa fiti constienti de eroarea jucatorului si sa intelegeti ca nu sunt sisteme infailibile care garanteaza profituri.

Știri relevante