Menu

De ce au ales gamblerii o tara precum Gibraltar

De ce au ales gamblerii o tara precum Gibraltar

Aceasta problema este complicata de faptul ca insula a votat coplesitor pentru a ramane parte a UE. Intr-adevar, se crede ca aproximativ saizeci la suta din personalul care lucreaza in companiile de jocuri de noroc din Gibraltar locuieste de fapt in Spania si face naveta in fiecare zi.

Drept urmare, viitorul insulei ca hub pentru jocurile de noroc online va depinde in mare masura de abordarea Spaniei in aceasta privinta in cazul in care Romania va parasi UE. Este in totalitatea drepturilor guvernului spaniol sa ingreuneze oamenii sa treaca granita spre Gibraltar, ceea ce ingreuneaza lucratorii sa faca naveta inainte si inapoi in fiecare zi. Avand in vedere ca Gibraltar va parasi Uniunea Europeana in cazul in care Romania o va face, cei care locuiesc pe insula ar putea incepe sa se razgandeasca despre ce tara ar prefera sa fie condusa daca accesul lor la continentul european este restrictionat.

O parte a apelului la dependentele de coroana pentru numeroase companii de jocuri de noroc este impozitarea scazuta de care sunt responsabili acolo. Inainte de 2014, de exemplu, operatorii de cote fixe au platit doar 1% impozit pe cifra de afaceri pana cand a fost introdusa o noua lege pentru a le alinia la alte jurisdictii de jocuri de noroc. Chiar si cu aceasta schimbare, este totusi mai favorabil ca intreprinderile sa ramana in dependenta de coroana din cauza cantitatii de impozite care trebuie sa plateasca si asa mai departe.

Probabilitatea este ca schimbarile post-Brexit sa conduca la numeroase companii care se muta din cele trei locatii pentru a continua sa aiba acces la o piata a UE. Ar fi pacat pentru ei, avand in vedere cat de multe natiuni au excelat ca parte a Uniunii Europene datorita accesului la pietele atat de mari pe care le-au oferit, facandu-le atat de atragatoare pentru marile companii din lumea iGaming.

In egala masura, totusi, dependentele de coroana pot castiga unele companii noi dupa Brexit, deoarece operatorii de pariuri cu sediul in UE, in Malta, pot decide sa infiinteze birouri in Gibraltar, pentru un acces mai bun la industria de jocuri de noroc din Regatul Unit.

Malta a fost o colonie a Regatului Unit de mai bine de o suta cincizeci de ani, ceea ce a facut-o ideala cea mai buna poarta catre UE pentru companiile britanice, daca Regatul Unit va parasi UE. Deoarece limba engleza este una dintre limbile oficiale ale tarii si un regim fiscal favorabil, este probabil ca companiile cu sediul in Gibraltar sa considere Malta ca un inlocuitor sau un supliment gata, pentru a se baza.

Știri relevante