De ce nu trebuie sa va lacomiti la poker din preflop

Ar trebui sa cresti mereu aici pre-flop. Acest lucru este valabil mai ales atunci cand joci impotriva jucatorilor pasivi. Acest lucru se datoreaza faptului ca nu puteti construi o oala fara sa puneti singuri banii. Jucatorilor pasivi nu le place sa parieze. Trebuie sa o faci pentru ei.

Mai mult, ar trebui sa ridicati intotdeauna pre-flopul atunci cand intrati in pot, literalmente, in orice situatie, fie ca este vorba de 4 maini, de 9 maini sau de capul sus. Avand avantajul de pariere este una dintre cheile fundamentale pentru a castiga la poker, deoarece va ofera pur si simplu mai multe modalitati de a castiga potul.

Puteti sa-l dati jos fortand celalalt jucator sa plieze sau sa prezinte cea mai buna mana. Apelantii Preflop au o singura modalitate de a castiga mana – arata cea mai buna mana.Inainte de a incepe cu liniile directoare pre-flop, este important sa luam in considerare exact  care sunt obiectivele noastre si cum le putem atinge.

Miza de miza se refera la obtinerea de valoare cu mainile tale bune si cu mainile pliate in situatii in care poti castiga doar un pot mic sau, daca lucrurile merg prost, poti pierde un pot mare.

Obtineti valoarea maxima de la mainile mari

Suna simplu. Si vestea buna este ca este de fapt atunci cand urmezi cateva linii directoare si iti lasi ego-ul si piesele fanteziste acolo unde le apartine: la usa. Micromizele nu sunt limite in care doriti sa va depasiti adversarii. Nu sunt despre gasirea fiecarei situatii + EV. De fapt, sunt chiar opusul.

Scopul tau nu este de a-ti depasi adversarul, ci de a obtine valoarea maxima de la adversarii potriviti. Si in loc sa cautati fiecare + situatie EV, alegeti doar situatiile care ofera cea mai mare valoare.

Pokerul nu este doar despre a avea cea mai buna mana la showdown. In realitate, jucatorul cu cea mai buna mana nu castiga intotdeauna banii.

De cele mai multe ori ambii jucatori nu vor da o mana buna si, in aceste cazuri, ar trebui sa va intrebati cine ar castiga probabil potul.

Acest jucator? Cel care pariaza. Deseori celalalt jucator, care, de asemenea, nu are o mana buna, se va plia in fata agresiunii.

Acesta este motivul pentru care luarea initiativei – adica tu esti cel care pariezi / cresti in loc sa apelezi (pasiv) – este esentiala. Pariand pre-flop, dai dovada de putere si, in cazul in care un alt joc suna, exista sanse mai mari sa castigi potul pe o strada ulterioara, pariat din nou.

Sa luam un exemplu simplu in care adversarul tau trebuie sa actioneze mai intai. In situatia 1, el pariaza. In situatia 2, el verifica. In ce caz are probabil o mana rezonabila?

In situatia 1, iar acest lucru conteaza in special pentru micro-mize, pariurile inseamna adesea forta. Si in situatia 2, verificarea inseamna slaba.

Jucatorii care gandesc acest lucru recunosc deja celalalt factor important: adversarul tau ar trebui sa fie cel care actioneaza mai intai. Pozitia este putere.

Știri relevante