Menu

De unde a aparut ideea de scor periculos

De unde a aparut ideea de scor periculos

In 1984, Manchester United de la Atkinson s-a impus cu 2-0 pe Nottingham Forest, Frankie Goes To Hollywood-ul The Power Of Love a fost numarul unu in topuri și Margaret Thatcher a fost in functie doar pentru jumatate din mandatul sau. Unii oameni ar fi putut sa aleaga sa-l vada pe Eddie Murphy in Stever Beverley Hills Cop, in loc sa participe la meciul de la City Ground, lipsind in mod involuntar de un moment istoric.

Lucrurile pareau sa fie ca de obicei pentru Red Devils cand Gordon Strachan i-a ridicat cu 2-0 in decurs de o jumatate de ora și a fost nevoie de Forest aproape douazeci de minute din a doua perioada pentru a reveni in joc. Cu toate acestea, in curand au reușit și, in cele din urma, au marcat caștigatorul in timpul opririi pentru a obtine o victorie cu 3-2. Ar fi nedrept sa spunem ca a fost un rezultat care a șocat natiunea, dar a fost cu siguranta o schimbare surprinzatoare de catre o echipa care a incheiat in final cinci locuri și 12 puncte in spatele caștigatorilor Cupei FA Manchester United din clasamentul ligii.

Poate ca nu ar fi fost prea șocant, dar s-ar dovedi a fi semnificativ, deoarece data viitoare cand Manchester United a predat un avans de doua goluri ar fi 30 de ani, 29 de trofee și 3 manageri mai tarziu. De asemenea, a fost mult mai umilitor, Leicester City revenind de la 2-0 pentru a invinge partea lui 5-3 a lui Van Gaal la King Power Stadium. A fost un rezultat care a insemnat cat de mult a cazut clubul de la plecarea lui Alex Ferguson in functia de manager, spre deliciul majoritatii echipelor rivale din topul englezesc.

Evident, nimeni nu poate fi sigur de unde provin clișeele de fotbal, dar este probabil ca ideea de 2-0 de a fi un scor periculos a fost popularizata de Josef Csaplár, un comentator de televiziune ceh și fost antrenor de fotbal. Era ceva ce spunea atat de regulat incat iși caștiga propria expresie, devenind cunoscuta sub numele de capcana lui Csaplár.

Fiecare tara are propria sa poveste, cu siguranta, sarbii indicand utilizarea comuna de catre Milan Živadinović. Intre timp, australienii sunt de parere ca Johnny Warren a fost unul dintre primii care l-au folosit pe Down Under. Gary Lineker, mai sus mentionat, a mentionat-o și cand a vorbit despre un joc intre Liverpool și Bournemouth in 2016. Clubul Merseyside a mers cu 2-0 in jumatate de joc, dar a pierdut 4-3, inmanand Cireșelor primul lor caștig impotriva multifunctiei. Campioni europeni.
Exemple celebre

Știri relevante