Menu

Este ilegal sa folosesti un VPN la pariuri sportive

Este ilegal sa folosesti un VPN la pariuri sportive

Cu toate acestea, utilizarea lui in scopuri de divertisment nu este decat o serie de motive pentru care ati putea dori sa utilizati o retea virtuala virtuala pentru a va distruge locatia. Folosirea care ne este cel mai interesat aici este obtinerea accesului la aplicatiile de pariere care, in mod normal, necesita sa fiti in tara de origine pentru a le utiliza. Marea intrebare este: este legal sa o facem?

Primul lucru care trebuie spus despre utilizarea unei retele private virtuale este faptul ca acestea sunt sigure de utilizat si, in cele mai multe cazuri, in intregime legale. Spunem „in majoritatea cazurilor”, deoarece exista anumite tari care au interzis utilizarea in intregime a VPN-urilor. Avand in vedere ca o VPN va poate permite sa accesati site-uri care pot fi interzise ocazional, cum ar fi Facebook, Twitter sau Snapchat, nu este deloc surprinzator ca sunt cele mai autoritare natiuni care s-au impiedicat de utilizarea lor. Vorbim despre preferintele Coreei de Nord, Chinei si Rusiei – locuri in care statul doreste sa controleze cat mai mult din ceea ce cetatenii sai pot accesa si face online.

Evident, exista sute de tari din intreaga lume, deci nu vom enumera pe toti aici. Vom pune totusi o lista cu tarile in care este ilegal sa folosesti un VPN. Daca o tara nu se afla pe aceasta lista, atunci este corect sa presupunem ca este legal sa folosesti acolo o retea virtuala.

China, Iran – Singurele VPN-uri „legale” sunt inregistrate la guvern, Irak, Coreea de Nord – Sunt permise doar anumite VPN-uri, Oman – Nu este „ilegal” sa folosesti un VPN aici, dar majoritatea furnizorilor sunt blocate, Rusia – site-urile VPN sunt blocate, desi traficul VPN este permis, Turcia – Nu este ilegal sa folosesti o VPN, dar multe dintre site-urile VPN sunt blocate, Turkmenistan – Nu este clar daca VPN-urile sunt blocate aici, dar Turkmenistanul este una dintre cele mai cenzurate tari din lume cand vine vorba de acces la internet, Emiratele Arabe Unite – VPN-urile sunt ilegale „daca sunt folosite pentru a comite o infractiune”

Doua dintre cele mai interesante tari in ceea ce priveste retelele private virtuale sunt Marea Britanie si Statele Unite ale Americii. In Marea Britanie, utilizarea VPN este legala. Cu toate acestea, companiile VPN pot fi obligate sa acceseze guvernul din cauza Legii puterilor de investigare. Au fost, de asemenea, operatorii de internet care au blocat unele VPN-uri. Intre timp, in SUA, acestea sunt, de asemenea, legale, dar pot fi supuse monitorizarii de catre FBI si ANS etc. De cand a fost introdusa Rezolutia comuna 34 a Senatului, care a rasturnat o regula FCC din Obama, era acum permis ISP-urilor sa monitorizeze ceea ce faceti in functie de starea in care te afli.

Știri relevante