Exemple de calcul al probabilitaiii avansate la pariuri

Cel mai simplu mod de a explica probabilitatea este sa te uiti la un meci in care ambele echipe au aceeasi sansa de a castiga, astfel incat casele de pariuri ofera o cota de 2,00 pentru ambele. Aceasta inseamna ca probabilitatea de a castiga ambele echipe este de 50%. Nicio echipa nu are avantajul, este practic o aruncare de monede.

Calculam probabilitatea din cote foarte usor. Imparte numarul 100 la cursul dat. In acest fel, obtinem probabilitatea ca echipa sau jucatorul sa castige meciul.

In exemplul de mai sus, ambele echipe au o cota de 2,00. Deci formula arata astfel:

100/2 = 50 sau 50% sanse de castig

Sa vedem acum un exemplu din NHL in care Chicago joaca impotriva New York-ului.

Chicago Blackhawks 1.30

New York Rangers 4.35

Chicago Blackhawks Probabilitatea de a castiga = 100 / 1,30 = 77%

Probabilitatea de a castiga New York Rangers = 100 / 4,35 = 23%

Cu toate acestea, ratele de schimb pot fi calculate si pe baza cererii. In acest fel, de multe ori functioneaza diverse schimburi de pariuri, in care nu pariati impotriva pariorului, ci impotriva unui alt parior. Un exemplu tipic de schimb de pariuri este Betfair.

Doua probabilitati impreuna dau 100%

In exemplul de mai sus, puteti vedea ca cele doua sanse de castig se ridica la 100%. Pentru sporturile in care este posibil ca un meci sa fie egal, rezultatul va fi atins 100% in trei probabilitati (echipa A castiga, remiza, echipa B castiga). La casele de pariuri, veti intalni adesea cote care se ridica la peste 100%. Dupa adunarea probabilitatilor, veti ajunge la numarul 103%, de exemplu (a se vedea exemplul). In acest caz, este marja de pariere. Aici curge profitul cartilor de pariuri – indiferent de rezultatul pariului.

Exemplu de pariu cu marja:

Chicago Blackhawks 1.25

New York Rangers 4.30

Chicago Blackhawks Probabilitatea de a castiga = 100 / 1,25 = 80%

Probabilitatea de a castiga New York Rangers = 100 / 4,30 = 23%

Suma este de 103%

Sunteti pe cale sa deveniti o casa de pariuri de succes

Daca ati ajuns pana aici in Scoala noastra de pariuri, probabil ca sunteti serios in ceea ce priveste pariurile! Si asta inseamna ca sunteti pe cea mai buna cale posibila pentru a deveni un parior de succes si intr-o zi chiar a trai din pariuri.

Dupa cum am promis, discutia noastra despre probabilitatea „avansata” nu a fost dificil de inteles, care este principalul obiectiv al intregului curs. Cu toate acestea, mai ai multe de invatat! Vom continua prin a va prezenta elementele de baza ale psihologiei pariurilor.

Știri relevante